Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Carmen Holban: Maternitatea Târgoviște merită să treacă la grad superior III

Autor:

Data: 30 martie 2017, 14:07

  •  
  •  
  •  

De mai bine de doi ani, conducerea Maternității Târgoviște se zbate să  obțină grad superior III. Maternitatea  Târgoviște are grad II dar desfășoară activitate de maternitate  de grad III, fără a avea fonduri adecvate. Deputatul PSD, Carmen Holban, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din  cadrul Camerei Deputaților, este decisă să facă toate demersurile necesare  pentru ca maternitatea Târgoviște să treacă la grad superior III.

Deja a stat de vorbă cu ministrul Sănătății pe acest subiect.

Etajul 2 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte unde funcţionează Secţia de Neonatologie şi Secţia Obstetrică-Ginecologie I ,condiţiile de care beneficiază pacientele sunt de nivel european. S-a investit în modernizarea spaţiilor şi achiziţionarea de aparatură. Sala de naşteri şi Terapia Intensivă neonatală au fost reabilitate şi modernizate în cadrul proiectului european de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi au fost date cu  aparatură care se găsește la momentul de față în doar patru maternități din România:

„Începând din anul 2015, Maternitatea Târgoviște a început discuții privind trecerea la  un grad superior. S-a discutat la nivel de subcomisie de specialitate, la nivelul Asociației Române de Neonatologie  și la nivel de secretari de stat  și ministru… Maternitatea Târgoviște proaspăt renovată  și dotată din fonduri europene, cu personal specializat  a desfășurat în ultimii ani activitate de maternitate  de grad III, fără a avea fonduri adecvate. În luna martie 2016, s-a făcut evaluarea maternității pentru a trece la grad superior însă răspunsul nu a fost primit nici astăzi,  deoarece s-a constatat că este absentă Comsia de evaluare a maternităților din cadrul Ministerului Sănătății. La mai bine de un an de la acest moment al evaluării, au existat trei propuneri de comisie.  Am luat legătura cu ministrul Sănătății care mi-a spus că această comisie  a fost înființată săptămâna trecută.  Concluzia evaluării din 2016, pe scurt arată că Maternitatea Târgoviște îndeplinește toate criteriile de maternitate cu grad III, cu excepția personalului, unde nu există două linii de gardă pentru Secția Neonatologie  și trei linii de gardă pentru Obstretico-Ginecologie  însă există mai multe maternități de grad III  care nu au acest număr de linii de gardă. Vom face toate demersurile necesare pentru obținerea gradui superior III” a declarat deputatul PSD, Carmen Holban.

Capacitatea Maternităţii Târgovişte este de 55 de paturi din care 30 de paturi de tip roaming unde mamele vor sta împreună cu nou-născutul şi vor învăţa cum să-l alăpteze, cum să-l spele şi să-l înfaşe. Sunt patru medici neonatologi cu mare experienţă în cadrul Maternităţii Târgovişte şi asistene perfectionate care ţin pasul cu cerinţele europene în ceea ce priveste atribuţiile lor .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.