Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Au luat atitudine: În Dâmbovița, instituțiile statului au demarat dezbateri privind jocurile online care conduc la tragedii

Autor:

Data: 29 martie 2017, 21:36

  •  
  •  
  •  
  •  

Cât de bine vă cunoașteți copilul?

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a avut loc o întâlnire a conducerii inspectoratului cu reprezentanții Instituției Prefectului, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Școlar Județean, Centrului de Resurse și Asistență Educațională și cei ai Arhiepiscopiei Târgoviștei.
Totodată, la activitate au participat șeful Serviciului de Ordine Publică, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița.
În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute aspecte privind jocurile virtuale cu conținut nociv care conduc la tragedii, cu precădere în rândul elevilor de ciclu primar și gimnazial.

De asemenea, au fost stabilite măsuri pentru prevenirea evenimentelor negative și pentru reducerea gradului de victimizare a copiilor.

În această perioadă, polițiștii, împreună cu reprezentanții celorlalte instituții, desfășoară activități de informare în toate unitățile de învățământ din județ.
Poliția dâmbovițeană le recomandă părinților să aibă o bună comunicare cu propriul copil, să îl supravegheze îndeaproape și să-i acorde atenție.

Stați de vorbă cu copiii dumneavoastră despre riscurile care ar putea să vină din participarea la provocări online. Ei ar putea să cadă pradă presiunii grupului și să nu conștientizeze riscurile la care se expun.

Monitorizați aplicațiile pe care copilul dumneavoastră le folosește. Descărcați-le și utilizați-le, astfel încât să înțelegeți cum funcționează și ce rol au. Acest lucru vă va permite să aflați cu cine vorbește copilul în spațiul virtual.

Fiți la curent cu ceea ce se întâmplă pe rețelele de socializare.

Instalați un sistem de monitorizare care vă va permite să supravegheați activitatea copiilor pe internet.

Manifestați atenție la cercul de prieteni ai copilului.

Discutați în permanență despre idealurile, problemele și dorințele pe care copilul dumneavoastră le are.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.