Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

SEMNAL DE ALARMĂ dat de IPJ Dâmbovița, în privința jocului ”Balena Albastră”

Autor:

Data: 28 martie 2017, 9:22

  •  
  •  
  •  

Cei mai afectaţi de acest joc sunt copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. De aceea, Poliţia recomandă părinţilor să se asigure că ştiu ce activităţi desfăşoară copiii lor în mediul online şi, dacă observă o schimbare a comportamentului în ultima perioadă, să anunţe autorităţile. Luni, după-amiază, în satul Cazaci, comuna dâmbovițeană Nucet, un băiat de 11 ani s-a sinucis. Copilul ar fi recurs la acest gest din cauza unui joc sinistru de pe internet, ”Balena Albastră”. Anchetatorii au ridicat unitatea calculatorului și telefoanele familiei din Cazaci pentru a putea stabili cu exactitate cauzele suicidului.

Jocul rusesc “Blue Whale” circulă în special în ţările care folosesc limbi slavice. El are 50 de niveluri şi presupune îndeplinirea de către participant a unor sarcini pe care le primeşte de la un “custode” sau “mentor”. După intrarea în joc, mentorul distribuie participantului sarcini, iar ulterior acesta trebuie să facă dovada că le-a îndeplinit prin trimiterea de fotografii sau filmuleţe.Sarcinile, trasate pe parcursul a 50 de zile, se referă la automutilare, ascultarea unor melodii cu mesaje suicidale, trezirea în mod sistematic la ora 04:20, vizionarea de filme sau videoclipuri de groază, escaladarea unor clădiri înalte, poduri, izolare de societate.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, polițiștii vă recomandă:

Atenție la site-urile sau jocurile pe care le accesați pe internet! Există situații în care jocurile sau alte modalități de divertisment din mediul virtual au făcut victime.

În cazul în care vă simțiți timoraţi sau ameninţaţi de „prietenii” din mediul online, căutați sprijin la persoanele dragi sau la autorităţi. Nu ascundeți aceste trăiri!

Aveţi mereu în atenţie persoanele cu care interacţionaţi pe reţelele de socializare sau pe alte forme de comunicare pe internet (e-mail, messenger, forumuri)!

De asemenea, dacă în jurul dumneavoastră observaţi persoane care şi-au schimbat comportamentul în ultima perioadă, inclusiv în mediul online, anunţaţi autorităţile.

În ziua de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Nucet au fost sesizați că un minor de 11 ani s-a spânzurat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta obișnuia să acceseze internetul și povestea adesea despre un joc virtual.

Cadavrul a fost preluat de Serviciul Județean de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “ucidere din culpă”.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.