Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  LA PUCIOASA A AVUT LOC DESCHIDEREA SEZONULUI CULTURAL ȘI DE CICLISM !

Autor:

Data: 27 martie 2017, 20:31

  •  
  •  
  •  

27 martie, Ziua Mondială a Teatrului este un prilej de sărbătorire a Teatrului în nenumăratele sale forme. Și la Pucioasa, autoritățile au marcat cum se cuvine Ziua Mondială a Teatrului.

Cu acest prilej, la Pucioasa  s-a desfășurat o cursă de agrement care marchează deschiderea sezonului Cultural și de Ciclism în oraș.  Cursa de ciclism a purtat  sloganul “Măști pe două roți”. Autoritățile  locale, copii, tineri dar și adulți  s-au adunat la linia de start  și au făcut un tur al orașului pe biciclete.  Activitatea a avut și susținerea  Federației Române de Ciclism, prezent la Pucioasa fiind vicepreședintele Cătălin Sprinceană. Pucioasa,  va găzgui pe 9 septembrie,  a IV-a ediţie BikeXpert Alpine Challenge.

Primăria Pucioasa, potrivit primarului Constantin Ana și viceprimarului Dan Sprinceană, a iniţiat  și o campanie privind conştientizarea beneficiilor mersului pe bicicletă.

Din program nu a lipsit piesa de teatru

La Centrul Cultural European Pucioasa a avut loc și o piesă de teatru,  HESS, de Alina Nelega, un spectacol al Teatrului Național din Târgu Mureş.

Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru în cadrul Congresului Mondial din 1961, la Viena şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, la 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Naţiunilor, la Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată, comunitatea teatrală internaţională, artişti şi public deopotrivă, precum şi centrele naţionale din cele o sută de ţări membre ale Institutului Internaţional de Teatru, celebrează Ziua Mondială a Teatrului, ca un moment de afirmare a forţei de comunicare a artei scenice, ca mod de expresie a umanităţii, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.