Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. MESAJUL ȘEFULUI INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA, COMISAR ȘEF DE POLIȚIE dr. ZEPIȘI DANIL, CU PRILEJUL ZILEI POLIȚIEI ROMÂNE

Autor:

Data: 25 martie 2017, 9:05

  •  
  •  
  •  

Anul acesta, pe 25 martie, sub semnul Bunei Vestiri, Poliția Română îşi îmbogăţeşte trecutul cu încă un an, sărbătorind 195 de ani de atestare documentară.

Primele atestări referitoare la Poliția Română datează din vremea lui Neagoe Basarab și a lui Mihai Viteazu (crearea instituţiei agiei) și continuă cu domnia lui Mihai Suțu (organizarea pazei Capitalei, emiterea primelor acte de identitate şi reglementarea portului armelor).

În anul 1806, organele de pază şi ordine din Capitală primesc denumirea generică de POLIŢIE.În 1821, Tudor Vladimirescu acorda scutiri de taxe şi impozite celor însărcinaţi să menţină ordinea publică şi să apere proprietatea cetăţenilor, iar în 1831, prin Regulamentele organice, atribuţiile poliţiei sunt extinse.

 În timpul Revoluţiei de la 1848 are loc reorganizarea poliţiei, prin apariţia instituţiei şefului Poliţiei Capitalei căruia i se subordonează Guardia municipală.

La 9 iunie 1850, domnitorul Ghica Vodă emite “Cronica poliţienească” prin care, în cele 158 de articole, erau reglementate sarcinile “înaltei poliţii” şi “obişnuitei poliţii”, ceea ce a constituit momentul creării primei structuri centrale cu atribuţii în organizarea şi coordonarea activităţilor poliţieneşti.

Începând cu Legea de organizare a poliţiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmată de Legea lui Vasile Lascăr (1 aprilie 1903) şi de Legea pentru organizarea poliţiei generale a statului (8 iulie 1929), competenţele organelor de poliţie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului devin mult mai bine reglementate.

 În anul 1949, a luat ființă Miliția, iar în 1989, prin Decretul-Lege nr. 2 din 27 decembrie se reînființează Poliţia Română ale cărei competenţe vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 1994 şi prin Legea 218 din 2002.

Dragi colegi,

În prag de aniversare, vă adresez felicitări pentru efortul continuu și susținut, plin de profesionalism și abnegatie, depus pentru asigurarea și garantarea unui climat propice conviețuirii în deplină siguranță în societate.

Indiferent de structurile din care faceți parte, ați dat dovadă de  responsabilitate și seriozitate în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, în prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în respectarea ordinii şi liniştii publice.

 Zilnic, 24 de ore din 24 de ore, v-ați aflat în slujba cetăţenilor și ați lucrat  în interesul şi sprijinul lor,  exclusiv pe baza şi în executarea legii.

Îndeplinirea sarcinilor de serviciu cu conștiinciozitate și rigurozitate a determinat o scădere a infracționalității.

Începând cu anul 2012, fenomenul infracțional cunoaște un trend descendent.

Astfel, infracțiunile sesizate scad cu 19,7 %, cele stradale sesizate cu 49,8%, iar accidentele de circulație cu 23,4%.

Vă felicit pentru activitatea desfășurată și vă doresc succes, sănătate și putere de muncă pentru a putea răspunde cu promptitudine și maximă eficiență în orice situație.

Totodată, adresez mulțumiri familiilor dumneavoastră care vă sprijină și vă susțin necondiționat.

 În numele conducerii inspectoratului, vă asigur de întreaga consideraţie, oferindu-vă sprijinul necondiţionat în toate activităţile şi misiunile dumneavoastră.

La mulți ani, Poliției Române! La mulți ani, polițiștilor din Dâmbovița!

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.