Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Informații de ultimă oră în cazul Amenințării cu bombă la cele două licee din Târgoviște

Autor:

Data: 24 martie 2017, 9:32

SMS-ul cu alertă cu bombă la Colegiul Național „Constantin Carabella” din Târgoviște  se pare că s-ar fi dat de pe o  cartelă prepay  care ulterior a fost folosită prin intermediul rețelelor de internet. A fost primit primul SMS cu alertă de bombă, după care   s-a revenit cu un alt SMS prin care se solicită ceva autorităților, dându-le chiar și un termen limită, ora 11:00 .  Din informațiile pe care le deținem  astăzi, ar fi trebuit să se țină  un examen la Colegiul Național „Constantin Carabella”. Alertă de gradul zero în municipiul Târgoviște. Panica a atins cote maxime astăzi de dimineață, în municipiul Târgoviște la Colegiul Național „Constantin Carabella”. Elevii  și profesorii de la  Colegiul Național „Constantin Carabella” dar și de la  Liceul de Arte “Balaşa Doamna”, au fost evacuați și trimiși acasă după ce printr –un  sms  s-a anunțat că în clădirea Colegiului Național „Constantin Carabella” a fost amplasată o bombă. Alerta cu bombă a fost dată înainte de începerea cursurilor. Inspectoratul Școlar Dâmbovița a dispus suspendarea cursurilor la Colegiul Național „Constantin Carabella” și la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”. Zeci de polițiști, mascați, pompieri și ofițeri SRI au intervenit la Colegiul Național „Constantin Carabella”, după ce  s-a primit un sms  cu existența unei bombe în unitatea de învățământ. Autoritățile dau asigurări că lucrurile sunt  sub control.

Instituția Prefectului-județul Dâmbovița informează că, în această dimineață a fost primit un mesaj atipic prin care Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița și Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița au fost invitate la negocieri în municipiul Târgoviște.

În caz contrar, două licee din Târgoviște – Colegiul Național ”Constantin Carabela și Liceul de Artă ”Bălașa Doamna” – urmau să fie distruse prin intermediul unui exploziv.

S-a intervenit conform procedurilor în vigoare de către forțele specializate ale Direcției Județene de Informații Dâmbovița, D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dâmbovița, Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Inspectoratului Județean de Jandarmi și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

Recomandăm ca cetățenii să-și păstreze calmul și să nu intre în panică întrucât autoritățile competente sunt în teren și derulează activități specifice pentru prevenirea oricărui eveniment negativ.

Precizăm că au fost întrerupte cursurile în cadrul celor două licee, pe timpul desfășurării acestor verificări.„,se arată în comunicatul de presă remis de Prefectura Dâmbovița.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google