Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Excelența Sa Domnul Mile Vasic, Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România,în vizită de lucru la Primăria Târgoviște

Autor:

Data: 22 martie 2017, 13:21

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan  a primit vizita Excelenței  Sale  Domnul Mile Vasic, Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România.

Discuțiile s-au axat pe mai multe subiecte curente pe plan național și international, dar mai ales pe oportunitățile de colaborare a Municipiului Târgoviște cu orașe din Bosnia și Herțegovina, în scopul promovării intereselor comune: „Discuțiile pe care le-am avut cu Excelența Sa au ținut de zona unei colaborări în domeniul economic și de asemenea de posibilitatea înfrățirii între municipiul Târgoviște și orașe din Bosnia și Herțegovina. În septembie anul trecut a fost acceptată cererea Bosniei și Herțegovinei de aderare la Uniunea Europeană urmând ca din acel moment să înceapă demersurile de negociere până la aderarea efectivă, am discutat cu domnul ambasador și a spus că sunt condiții deosebit de stricte pe care Uniunea Europeană le impune, dar noi cunoștem acest lucru… Excelența Sa a mai menționat că în momentul în care a venit în România și-a schimbat total percepția despre țara noastră, a fost foarte plăcut impresionat de realitățile din România, spre deosebire de percepția care exista de la distanță. Având în vedere vizita pe care Excelența Sa a făcut-o în România, acest lucru reprezintă un punct de plecare pentru dezvoltarea unor relații de colaborare între municipiul Târgoviște, între comunitatea de afaceri din municipiul Târgoviște, din județul Dâmbovița și orașe și oameni de afaceri din Bosnia și Herțegovina”, a declarat primarul Cristian Stan

Propuneri de înfrățiri  pentru municipiul Târgoviște cu anumite orașe din Bosnia

Excelența Sa Domnul Mile Vasic, Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România, i-a propus primarului municipiului Târgoviște,  înfrățiri cu anumite orașe din Bosnia:

 „Sunt foarte bucuros că mă aflu aici și nu în altă parte. Am ajuns în România în 2015 și de atunci am încercat să fac legătura între oameni și între firme din cele două țări. Există foarte multe lucruri în comun între cele două țări și sunt sigur că putem să beneficiem mai mult de acest decât o facem în prezent. Schimburile cmerciale nu sunt atât de dezvoltate precum ar trebui și pot să fie și pentru a corecta acest lucru anul trecut am organizat în Bosnia aproximativ 14 întâlniri unde am prezentat posibilitățile și oportunitățile pentru afaceri de aici din România explicând că este o țară cu extrem de multe posibilități și că ar trebui să ne concentrăm mai mult unii asupra celorlalți, fiind și vecini, decât am făcut-o până în acest moment. În ultimele luni am vizitat mai multe județe din România și am încercat să iau legătura cu cât mai multe Camere de Comerț din România, să fac legătura cu Camere de Comerț din Bosnia și am încercat să stabilesc cât mai multe legături între orașe din cele două țări pentru a organiza relații de înfrățire. Cred că în momentul în care vom începe să ne vizităm unii pe ceilalți o să găsim și mai multe posibilități și vom descopei și alte oportunități, nu numai comerciale, dar și culturale, educaționale, ceea ce reprezintă un alt aspect important pentru popoarele noastre. De asemenea i-am propus domnului primar înfrățiri cu anumite orașe din Bosnia și sperăm că este numai prima vizită”, a punctat Excelența Sa Domnul Mile Vasic, Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România.

La întâlnire au participat și viceprimarul Cosmin Bozier dar și Gelu Rusescu – preşedintele Camerei de Comerț Dâmboviţa. Excelența Sa Domnul Mile Vasic, Ambasadorul Bosniei și Herțegovinei în România a făcut o vizită și la Complexul Turistic de Natatie Târgoviște.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google