Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Bătrână sfâșiată de maidanezi? Primăria Pucioasa ia măsuri urgente!

Autor:

Data: 20 martie 2017, 20:55

  •  
  •  
  •  
  •  

În ultimii ani,  autoritățile locale au încercat  tot felul de soluții pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân : sterilizare, adopţii, adăpostire.  Rezultatul final, aceleaşi probleme, dar şi o concluzie: problema câinilor fără stăpân este, de fapt, problema mentalităţii oamenilor. Date clare despre numărul exact al maidanezilor din județul  Dâmbovița, dar şi din întreaga ţară, nu există  și acest lucru  nu este nicio supriză. Când datele medicale anunţă că numărul persoanelor muşcate de câini crește alarmant, e cazul să ne  punem  nişte întrebări.

Câinii fără stăpân sunt o problemă şi pentru  admnistrația orașului Pucioasa. Autoritățile de la Pucioasa  fac  eforturi foarte mari să găsească o soluţie viabilă pentru a strange maidanezii, care mişună pe străzi şi care reprezintă un pericol  real pentru cetăţenii orașului. Săptămâna trecută , o femeie în vârstă de 70, internată într-un Centru de Asistenţă Socială din Pucioasa, a fost găsită fără suflare, nu departe de centru. Pe corpul victimei au fost găsite urme de muşcături, produse cel mai probabil de câinii maidanezi.

Primul pas a fost făcut de Primăria Pucioasa. Săptămâna trecută, în Consiliul Local Pucioasa  a fost aprobat proiectul de  hotărâre privind înființarea  Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Pucioasa . Totodată  s-a aprobat  și Regulamentul de desfășurare  a activității Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Pucioasa. Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Pucioasa, acţionează în interesul comunităţii locale şi răspunde faţă de modul în care organizează, coordonează şi controlează gestionarea câinilor fără stăpân din oraș .

Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Pucioasa urmăreşte reducerea numărului de câini fără stăpân, ameliorarea sănătăţii şi bunăstării câinilor din adăposturi, stoparea înmulţirii necontrolate a câinilor de rasă comună, prevenirea abandonului şi al pierderii câinilor, facilitarea recuperării câinilor pierduţi, reducerea apariţiei rabiei şi a altor zoonoze, reducerea riscurilor asupra sănătăţii oamenilor, precum şi prevenirea agresivităţii asupra oamenilor şi animalelor.

În urma unui studiu, autoritățile orașului Pucioasa   au constatat că  următorul pas eficient în rezolvarea problemei  câinilor fără, este ca noul Serviciu pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Pucioasa să fie externalizat, adică mai pe înțelesul tuturor, conform legii  Serviciul să fie delegat  prin concesiune  unei firme specializate. Autoritățile din Pucioasa lucrează temeinic la caietului de sarcini pentru delegarea serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân din  orașul Pucioasa prin contract de concesiune.

 Orașul  Pucioasa are și un regulament privind gestionarea cainilor cu stăpân.

Cei ce încalcă  acest regulament privind gestionarea cainilor cu stăpân riscă sancțiuni drastic.Lăsarea în libertate fără supraveghere a câinilor în alte condiții decât cele prevazute în prezentul Regulament, se sancționează cu amendă de la 200 lei la 500 lei. Creșterea pe domeniul public a câinilor în împrejmuiri improvizate, în jurul blocului, se sancționeaza cu amenda de la 300 – 500 lei și se dispune masura desființării  adăposturilor improvizate pe cheltuiala celui care le-a improvizat.

Organizarea de către deţinătorii de câini a competiţiilor si luptelor cu câini în orașul Pucioasa, dacă fapta nu este săvârsită în astfel de condiţii încât să constituie infracţiune, se sanctioneaza cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

Nedeclararea câinilor de către persoanele fizice în Registrul câinilor cu stăpân,  se sanctioneaza cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.

Abandonarea de câini, precum si a puilor lor de către orice persoană fizică sau juridică pe domeniul public sau privat al orașului Pucioasa se sanctioneaza cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei, dacă fapta nu întruneste elementele constitutive ale infractiunii prevazute de art. 13 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Nerespectarea dispozițiilor privind obligația sterilizării puilor de câini, cât și câinilor aparținând raselor comune, metișii acestora, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei.

Nedeclararea gestațiilor, fătărilor și numărului de pui fătați, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei.

Nerespectarea dispozițiilor privind  vaccinarea antirabică a câinilor cu stăpân se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei .

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, deținerea a mai mult de 2 câini în apartament, faără acordul asociației de proprietari și a vecinilor.

Constatarea contravenţiilor si aplicarea sancţiunilor se face de către politiștii locali din cadrul Politiei Locale Pucioasa

Regulament a intrat  în vigoare începând cu 1 martie 2017.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.