Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Spitalul din Pucioasa va fi dotat prin PNDL

Autor:

Data: 14 martie 2017, 17:10

  •  
  •  
  •  

Consiliul Local  Pucioasa s-a reunit în ședință extraordinară.  Ordinea de zi a avut inițial 12 puncte însă a mai fost suplimentată  cu încă trei proiecte de hotărâre,  destul de importante.   Cei 14 consilieri prezenți, din totalul de 18, au aprobot  proiecte  ce vizeză investiții majore pentru orașul Pucioasa  atât  în infrastructura rutieră,  infrastructura educațională și sănătate , ce urmează a fi depuse pe PNDL în vederea obținerii finanțării.

 Primăria Pucioasa depune zilele acestea  alte proiecte pe PNDL, proiecte  concrete pentru dezvoltarea  orașului Pucioasa care să obțină finanțare, astfel încât  locuitorii să circule pe drumuri mai bune, să aibă instituții de învățământ moderne și un  spital bine dotat.

 S-a aprobat   în Consiliul Local  Pucioasa, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre  privind achiziționarea de echipamente medicale și mobilier  specific medical, alte categorii  de echipamente și dotări independente pentru  Dotare Spitalul Orățenesc Pucioasa prin  PNDL, în valoare de 11.000.000 de lei.

 Era imperios necesar  un astfel de proiect , având în vedere că în prezent Spitalul Orășenesc Pucioasa  funcționează  cu dotări  minime-aparatură medicală  de specialitate , dotări  specifice  desfățurării actului medical  care sunt uzate moral, o parte din acestea se află în dotarea unității spitalicești   de 40 de ani.  Spre exemplu în  blocul operator, aparatura medical  are o vechime de 40 de ani  și în curând nu va mai putea să ajute la desfășurarea unui act medical  de înaltă performanță.  Primarul Constantin Ana  a spus că acest proiect a fost întocmit după ce au fost consultați  toți șefii de secții.

Spitalul  Orășenesc Pucioasa  va fi dotat, în premieră, cu un aparat pentru Investigaţie prin Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), dar şi cu altă aparatură medicală de înaltă performanţă,  un Osteodensiometru  DEXA, foarte important pe Secția de Reumatologie, Sitem  endourologie înaltă :  set ureteroscop + set litotriție  balistică, Aparat de endoscopie şi colonoscopie.   Aceste aparate medicale amintite mai sus  de pe lista de investiţii care este foarte stufoasă  ar constitui o premieră pentru dotarea  Spitalului Orășenesc Pucioasa .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.