Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. CJ Dâmbovița  a repartizat sumele pentru echilibrarea bugetelor locale  ale comunelor, oraşelor şi municipiilor

Autor:

Data: 7 martie 2017, 18:29

  •  
  •  
  •  

Consiliul Judeţean Dâmbovița a aprobat hotărârea privind repartizarea, pe anul 2017, a sumelor  defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor. Sumele defalcate din T.V.A. pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor au fost repartizate prin Decizia nr.7/21.02.2017 a șefului administraţiei judeţene a finanţelor publice Dâmboviţa  și se ridică la valoarea de 67.603 mii lei. Pe lângă sumele din taxa pe valoarea adăugată alocate de la bugetul de stat judeţului Dâmboviţa, în anul 2017 au mai fost repartizate 77.000 mii lei reprezentând cota de 18,5 % din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea a ținut să sublinieze faptul că repartizarea s-a făcut fără discepanțe. Orașul Găești este UAT care a primit cei mai puțin bani față de anul 2016. Cei mai mulți bani față de anul trecut au primit orașele Fieni și Pucioasa. Echilibrarea a fost făcută rațional:

Datele sunt publice… Am o analiză comparativă, cu excepția UAT Găești, fiecare localitate din județul Dâmbovița, a primit mai mult decât anul trecut, cu sume de la câteva mii de lei , cum sunt localitățile Aninoasa, Comișani care au un buget așezat și  până la sume de câteva miliarde . Am ținut cont în repartiția acestui buget de necesitatea  închiderii unor proiecte  pe care respectivele UAT-uri le au, și este vorba de UAT Fieni  care are o datorie către CNI de aproximativ 13 miliarde și  i-am acordat potrivit acestei repartiții suma de  11 miliarde lei vechi, adică cu 8,6 miliarde  în plus de cât a avut în anul 2016.  Este vorba și de UAT Pucioasa care are de făcut  acea conduct alternativă pentru alimentarea cu apă și i-am acordat suma de 9,5 miliarde lei vechi și UAT  Pucioare are în plus de anul trecut 6,92 miliarde lei vechi.  Răcari, Titu au în plus față de anul trecut. ”, a declarat președintele CJ, Alexandru Oprea.

Autorităţile deliberative şi executive ale administraţiei publice locale cărora le-au fost repartizate aceste sume au obligaţia alocării şi utilizării lor conform destinaţiilor prevăzute de lege şi cu respectarea metodologiilor legal aprobate.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.