Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat  a vizitat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița ISU

Autor:

Data: 1 martie 2017, 16:28

  •  
  •  
  •  

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă  din România şi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, s-a aflat miercuri, 1 martie 2017, la Târgoviște, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii administraţiei publice județene și respectiv cu factorii de decizie din domeniul  situaţiilor de urgenţă, împreună făcând o vizită de lucru  la noul obiectiv de investiții finalizat și recepționat- Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița ISU, investiție amplasată pe o suprafaţă  de teren la fosta Unitate Militară de la Gara Târgovişte. Investiţia este realizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi se ridică la peste 4.000.000 de lei. Dotarea acestui  Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dâmboviţa întră în sarcina MAI , de aceea a venit și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, pentru a vedea obiectivul și a stabili toate amănuntele privind ultimele măsuri ce trebuie luate la nivel central pentru a pune în funcțiune Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița ISU: “Așa cum știți ieri, prin  Hotărâre de Consiliu Județean am aprobat trecerea  în proprietatea statului a acestui  obiectiv, care va găzdui Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița ISU iar astăzi, primim vizita Secretarul de stat Raed Arafat   pentru a vedea ce am reușit să realizăm. Am avut cu dumnealui o discuție pe ce înseamnă  sprijinul Ministerului de Interne  pentru partea de dotare  interioară a clădirii.”, a declarat Alexandru Oprea, președintele CJ Dâmbovița.

Secretarul  de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat a spus  că în lunile următoare Centrul va fi pus în funcțiune. Clădiorea asigura o funcționare perfectă a Centrului iar secretarul de stat a mai anunțat că dispeceratul integrat va fi primul care va beneficia de această clădire: “Clădirea din spate după cum ați fost informați o să fie un Centru de conducere  pentru Situațiile de Urgență . El va avea două roluri, unul pentru  conducerea situațiilor curenteadică dispecizarea  integrată, cum îi spunem noi , adică dispeceratul integrat dintre ISU și Ambulanță se va muta într-un spațiu mai adecvat  dar  în caz de catastrofă, inundații, capacitatea centrului poate fi mărită  cu alte echipe de coordonare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență  împreună cu prefectul județului  și pot să-și desfășoare activitatea mult mai corect aici.

Mai sunt câtiva pași de făcut și asta am discutat cu președintele CJ, urmând să prezint situația  doamnei Ministru de Interne, trebuie să ducem pornirea integrală a acestui Centru. Mai este o problemă  legată de conectarea la curentul trifazic și mai este o problem de dotare internă. Cred că sunt soluții pentru ambele problem astfel încât să  intre în funcționare acest centru, în următoarele luni.  Clădirea va asigura o funcționare perfectă a Centrului. “, a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat

Centrul acesta este obligaţie asumată de CJ Dâmboviţa, la momentul când  aprimit cele 26,5 ha de teren  de la Miniterul de Interne.  Președintele CJ, Alexandru Oprea  a făcut și o prezentare a proiectelor ce  se vor implementa în zona Fostei Unități Militare de la Gara Târgovişte  ce se întinde pe o suprafaţă de 26 de hectare. Activele acesteia au fost cedate, în 2010, prin Hotărâre de Guvern, Consiliului Judeţean Dâmboviţa. În raportul anexat hotărârii se arată că Ministerul Afacerilor Interne a impus Consiliului Judeţean să asigure şi să amenajeze  acest Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dâmboviţa precum şi  asigurarea a 10 locuinţe pentru angajaţii MAI, locuințe achiziționate deja de CJ Dâmbovița dar care nu pot fi date MAI din cauza opoziției consilierilor județeni PNL.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.