Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Ziua Porților deschise și exerciții demonstrative la ISU Dâmbovița, de  Ziua Protecţiei Civile

Autor:

Data: 28 februarie 2017, 19:53

  •  
  •  
  •  
  •  

Pe 28 februarie 2017,  s-au împlinit 84 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile, în România, fiind marcată Ziua internaţională a Protecţiei Civile. Pentru a marca acest eveniment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița  a desfășurat  o serie de activități, de la Ziua porţilor deschise la demonstraţii de salvare, făcute în public.

Zeci de copii, unii mai mici, alții mai mari, însoțiți de cadre didactice, au sosit la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) pentru a vedea cum muncesc pompierii. Pompierii le-au atras atenția celor mici  cu un exercițiu de desacarcerare.

 În curtea ISU s-a produs și un accident, care din fericire nu a fost real. In urma accidentului simulat, o persoană a rămas prinsă între fiarele unei mașini, iar pompierii  dâmbovițeni împreună cu pompierii  nemți  și sloveni ce au venit cu  echipamentele lor de ultimă generație și au intervenit pentru a o salva.

La eveniment au fost prezenți col. Raoul Ilie Constantinescu,inspectorul șef al ISU Dâmbovița, subprefectul Ciprian Pasailă și alți invitați.

Marţi, 28 februarie, între orele 10- 14, la toate subunităților de pompieri din județul  a fost organizată Ziua porților deschise, în timpul căreia publicului  i-au fost  prezentate misiunile specifice subunităților de pompieri, tehnica, accesoriile de intervenție și au fost desfășurate exerciții demonstrative:

 În fiecare an, pe 28 februarie, se aniversează Ziua Protecţiei Civile din România. Cu ocazia acestui eveniment, astăzi, 28 februarie 2017, între orele 10:00 – 14:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa organizează “Ziua Porţilor Deschise” atât la sediul inspectoratului (Detaşamentul Târgovişte), cât şi în toate subunităţile din judeţ (Detaşamentul Pucioasa, Garda Fieni, Detaşamentul Moreni, Garda Corneşti, Detaşamentul Titu, Garda Răcari, Detaşamentul Găeşti, Garda Vişina, Garda Potlogi şi Garda Voineşti).

De asemenea, în cadrul activităţilor dedicate acestei zile, în Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște, cadre ale Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat activităţi de informare preventivă a cetăţenilor, fiind organizat un punct de informare preventivă”  a declarat plt.adj.șef Gabriel Gătej, purtător de cuvânt ISU Dâmbovița

Ziua Protecţiei Civile din România este sărbătorită pe 28 februarie, dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal din 1930, publicat la 23 martie 1933 în Monitorul Oficial al României ca Regulamentul Apărării Pasive contra Atacurilor Aeriene.

Momentul este considerat drept actul de naştere al Protecţiei Civile, instituţie care, iniţial, purta denumirea de „Apărare Pasivă”. În timp, conceptul de protecţie civilă a evoluat foarte mult, de la nevoia de a apăra populaţia de efectele bombardamentelor, la un mecanism care să facă faţă numeroaselor provocări generate de situaţiile de urgenţă.

Din anul 2004, activitatea de protecţie civilă se desfăşoară la nivel naţional în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar la nivelul judeţului nostru în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  Dâmbovița

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.