Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Premiera Pasărea de Foc la Teatrul Tony Bulandra

Autor:

Data: 28 februarie 2017, 20:30

  •  
  •  
  •  

Vineri, 3 martie, de la orele 19:00, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra are loc premiera Pasărea de Foc, un spectacol de Irina Niculescu, scenografia: John Lewandowski. Foaierul Teatrului Tony Bulandra a fost gazda unei conferințe de presă, având ca temă principală premiera spectacolului “Pasărea de foc”. La conferința de presă au fost prezenți regizorul și scenograful producției.La Teatrul Tony Bulandra doi artiști desăvârșiți, cu o experiență vastă în teatru, fie el național sau internațional, Irina Niculescu și John Lewandowski au lucrat cu minuțiozitate la o producție care se anunță la fel de palpitantă și de puternică asemenea unui film 3D. Colajul de umbre și muzică simfonică îmbracă povestea în mister, totul fiind atât de viu, de parcă umbrele ar fi gata oricând să iasă din spatele paravanului și să năvălească în sală.
Spectacol de teatru de umbre corporale și de păpuși este creat pe muzica lui Igor Stravinsky și reprezintă o adaptare liberă a poveștii „Pasărea de foc și Kascei, magicianul cel rău”. Un spectacol original în care lumina și întunericul se întâlnesc pe ecranul de pânză pentru a da naștere unei lumi fascinante și efemere, la alcătuirea căreia contribuie actorii: Sebastian Bălășoiu, actor al teatrului încă de la înființare; Monalisa Toncu și Ana Maria Cucută – actrițe colaboratoare ale Teatrului Tony Bulandra, Ana Maria Crăciun-Lambru, aflată la prima colaborare cu Teatrul Tony Bulandra
Evenimentul de vineri seara, de pe data de 3 martie, va fi unul cu atât mai important cu cât va fi însoțit de lansarea a două cărți ale Fundației Culturale „Camil Petrescu” – Revista „Teatrul azi” și Editura Cheiron. Liviu Ciulei, acasă şi-n lume (3 volume) și Toca se poveşteşte (2 volume) fac parte din seria „Galeria teatrului românesc”, sunt apărute cu sprijinul UNITER și AFCN și au fost îngrijite de Florica Ichim, în colaborare cu Anca Mocanu, în cazul primului titlu.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.