Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Alexandru Oprea cere demisia inspectorilor generali  și a inspectorilor de specialitate  care au avizat Olimpiadele DENUNȚULUI

Autor:

Data: 27 februarie 2017, 16:49

  •  
  •  
  •  

Zilele trecute  am asistat cu mare uimire la o situație cu totul   neașteptată  dar reală, transferul denunţului în curriculumul şcolar. Unul dintre subiectele date la faza judeţeană a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română din județul Prahova,  a fost redactarea unui “denunţ”.  Secretarul executiv al PSD Dâmbovița , președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea a   făcut un scurt comentariu cu privire la Olimpiadele DENUNȚULUI. Mai mult, social-democratul dâmbovițean, Alexandru Oprea  a cerut public demisia inspectorilor generali  și a inspectorilor de specialitate  care au avizat Olimpiadele DENUNȚULUI: “ La o olimpiadă de limba română dar din câte înțeleg și la o olimpiadă de engleza li s-a cerut  copiilor de 14-15 ani, ca subiect de tratat  modul de formulare a unui denunț.  Dacă în România anului 2017, am ajuns să  fie subiect de olimpiadă modul  în care formulăm denunțuri, înseamnă că , în opinia mea, nu mai avem   o șansă ca nație și  eu, de la această tribună , cer demisia inspectorilor generali  care au avizat aceste lucruri  și a inspectorilor de specialitate  care au avizat acele subiecte… Pe de altă parte acest lucru relevă și altceva . Relevă că nu se poate transpune în practică  un program de guvernare cu oameni  sau cu instituții conduse  de către persoane  care nu achiesează  sau nu sunt de accord cu acel program de guvernare.  Mi se pare normal  și mi se pare firesc,  să avem  cât mai repede acel cod administrativ și să stabilim că  funcționarii care  conduc anumite instituții  sau managerii acelor instituții vin și pleacă odată cu Guvernul care a fost investit democratic  pentru că altfel nu am mai asista la astfel de  derapaje.  Eu le consider derapaje dacă nu, mult mai profund. Mă îngrijorează aceste lucruri și vă spun că primesc la CJ Dâmbovița sesizării    pe care unii le-au numit DENUNȚ. Se pervertește esența  unor instituții sau a unor  activități în  statul nostru, ceea ce … poate nu ne dăm seama de gravitatea acestor lucruri…”, a declarat Alexandru Oprea.

Olimpiadele judeţene sunt gestionate de inspectoratele şcolare judeţene, ei fac subiectele, prin comisiile lor. În mod concret, se ocupă inspectorul de specialitatea respectivă, în cazul acesta, de limba română. Acest subiect a fost dat şi la Cluj şi la Bistriţa pentru că ei au gândit să fie subiect comun pentru cele trei judeţe.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.