Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Pucioasa: Stop abandonului  câinilor  de către proprietari și  demararea  unei ample acțiuni de sterilizarea 

Autor:

Data: 26 februarie 2017, 11:13

  •  
  •  
  •  

Săptămâna trecută, Consiliul Local Pucioasa  a votat proiectul de hotărâre  privind  aprobarea regulamentului  privind  gestionarea câinilor cu stăpân  din orașul Pucioasa.  Admnistrația locală de la Pucioasa lucrează și la elaborarea  unui regulament  privind înființarea serviciului de gestionare a câinilor  fără stăpân la nivelul UAT Pucioasa.  Primarul orașului Pucioasa, Constantin  Ana a ținut să puncteze că  punând în aplicare  acest regulament privind  gestionarea câinilor cu stăpân  din orașul Pucioasa, este un prim pas   în ceea ce privește marea problemă a orașului  Pucioasa, și anume câinii fără stăpân.  Mai mult, autoritățile locale din Pucioasa au anunțat că vor susține și un program de sterilizare gratuită a câinilor  cu stăpân.  Acțiunea va avea și o susține financiară de la bugetul local, cel mai probabil  de 50.000 de lei. Sterilizarea câinilor este o obligație legală atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice în baza OUG nr. 155/21.11.2001:

Cred că dacă vrem să tratăm foarte serios subiectul câinilor fără stăpân atunci trebuie să pornim cu acest lucru, stoparea abandonului  câinilor  de către ppropietari și sterilizarea  câinilor . În primul rând trebuie demarată o acțiune de sterilizare și astfel oprim nașterile  necontrolotate și aruncarea câinilor la pubelele de gunoi. Acest regulament este făcut în baza legii și a fost dat la verificat către cei trei medici veterinari din oraș și au venit și dumnealor cu amendamente. Dacă îl punem in aplicare ne va ajuta parțial în rezolvarea câinilor fără stăpân.”, a declarat primarul Constantin Ana.

Primăria Pucioasa, în colaborare cu medicii veterinari din oraș, va efectua campanii de mediatizare cu privire la prezentul Regulament, de conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la legislaţia în vigoare, la necesitatea respectării drepturilor animalelor, a răspunderii faţă de animalul propriu.

Primarul Constantin Ana dă asigurări  locuitorilor orașului Pucioasa că în cel mai scurt timp se va rezolva și problema câinilor  fără stăpân.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.