Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Jandarmii dâmbovițeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale săvârșite în domeniul silvic

Autor:

Data: 22 februarie 2017, 16:30

  •  
  •  
  •  

Jandarmii dâmbovițeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale săvârșite în domeniul silvic. În urma unor astfel de misiuni desfășurate de la începutul anului 2017 și până în prezent, au fost constatate 3 fapte de natură infracțională și 38 de natură contravențională, cuantumul tuturor amenzilor aplicate fiind în valoare de 68.500 lei. Persoanele în cauză au fost surprinse pe drumurile și în pădurile din apropierea localităților Moreni, I.L. Caragiale, Mija, Gura Ocniței, Ocnița, Valea Mare și zona Zănoaga din Munții Bucegi în timp ce tăiau fără drept arbori din fondul forestier național, transportau material lemnos fără documente de proveniență sau cu aviz de însoțire a cărei valabilitate a expirat, ridicau din fondul forestier național, fără aprobare resturi de exploatare etc., arborii tăiații fiind din diferite specii (stejar, fag, carpen).
Materialul lemnos a fost lăsat în custodia organelor silvice pentru stabilirea regimului acestuia. Începând cu data de 13 iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin Legea nr. 133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase.
În executarea atribuţiilor prevăzute de lege, jandarmii coopereză cu lucrătorii silvici, precum și cu reprezentanții altor instituții cu atribuții în domeniu.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.