Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. MINISTRUL DEZVOLTĂRII, SEVIL SHHAIDEH LA DISCUȚII CU PRIMARII DÂMBOVIȚENI

Autor:

Data: 17 februarie 2017, 20:12

  •  
  •  
  •  

Vineri, după-amiază,  Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița a fost gazda întâlnirii   de lucru între  vicepremierul Sevil Shhaideh – ministrul Dezvoltării Regionale, secretarul de stat Sirma Caraman, Adrian Ionuț Gâdea, secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și primarii dâmbovițeni.

 Principala temă de discuție a fost  cea  legată de proiectele  pregătite de unitățile admnistrativ teritoriale dâmbovițene   în vederea obținerii finanțării pentru noul Program Național de Dezvoltare Locală.

 S-au prezentat prioritățile Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, maspectele referitoare la buna derulare a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) la nivelul unităţilor administrativ – teritoriale dâmboviţene. Dezbaterea a fost concentrată, în acest sens, pe note explicative privind aplicabilitatea adecvată a legislaţiei în vigoare prin respectarea ghidurilor de finanţare şi întocmirea, în mod corespunzător, a documentaţiei specifice obiectivelor de investiţii derulate în cadrul acestui program. Alte probleme ridicate atât de parlamentarii dâmboviţeni, cât şi de reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale prezenţi la discuţie au vizat găsirea celor mai bune metode de iniţiere şi dezvoltare a unor proiecte de succes pentru următoarea perioadă de programare 2014 -2020, cu finanţare din fonduri europene.

Cea de-a doua etapă a Programului de Dezvoltare Locală 2017 – 2020 presupune finanţarea a 9500 de obiective de investiţii pentru care au fost alocate 6,6 miliarde euro credite bugetare de angajament şi 22,2 milioane euro credite bugetare. Din cele 9500 de obiective se vor finanţa 5000 de obiective din toate domeniile eligibile, 2500 de creşe şi grădiniţe şi 2000 de unităţi de învăţământ fără autorizaţie de funcţionare. Precizăm că în anul 2016 au fost depuse 6226 de solicitări de finanţare în valoare de 29,7 miliarde lei care au stat la baza fundamentării necesarului finanţat pentru anul 2017.

Totodată, au fost supuse atenţiei autorităţilor centrale priorităţile şi obiectivele stabilite la nivelul Judeţului Dâmboviţa pentru perioada următoare menite să răspundă problematicilor şi necesităţilor din teritoriu. Prioritară, în acest sens, a fost discuţia centrată în jurul obiectivelor de investiţii din domeniul infrastructurii rutiere, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, reliefând importanţa dezvoltării şi consolidării reţelei de drumuri judeţene şi comunale ca prim factor de stabilitate pentru fructificarea potenţialului judeţului în alte domenii de interes precum cel educaţional, turistic, cultural profesional sau, inclusiv, socio-demografic.

            Intervenţia Preşedintelui CJD, Alexandru Oprea, a fost susţinută şi de senatorul Adrian Ţuţuianu care a supus atenţiei autorităţilor centrale şi necesitatea soluţionării unor problematici din industria de apărare cu care Judeţul Dâmboviţa se confruntă.

Atât staţiunea Moroeni – Padina – Peştera, cât şi capitalul cultural al Judeţului Dâmboviţa privit în contextul dezvoltării regionale au constituit alte subiecte majore de interes pentru autorităţile judeţene în dialogul întreprins cu doamna ministru Sevil Shhaideh.

Viceprim – ministrul României, Sevil Shhaideh,  a dat asigurări autorităţilor judeţene şi locale de toată deschiderea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene în vederea derulării la termen a programelor gestionate de minister. Vicepremierul a vorbit şi despre dezvoltare în sensul sprijinirii şi soluţionării tuturor proiectelor, felicitând autorităţile pentru determinarea de care au dat dovadă în atragerea de proiecte de dezvoltare a Judeţului Dâmboviţa.

Au mai fost prezenți președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, vicepreședinții Claudia Gilia și Alin Manole, prefectul județului Antonel Jîjîie, subprefectul Ciprian Pasăilă,  Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, parlamentarii PSD,  Adrian Țuțuianu, Corneliu Ștefan, Leonardo Badea, Rovana Plumb, Carmen Holban, Oana Vlăducă, parlamentarii PNL, Cezar Preda și Iancu Caracota și nu în ultimul rând directorii din cadrul direcțiilor  CJ  cu atribuții în implementarea proiectelor.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.