Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Reorganizarea prin Hotărâre de Guvern a Stațiunilor de la Voinești și Nucet  și un Centru de preluare și prelucrare  a legumelor și fructelor în zona Lungulețu

Autor:

Data: 16 februarie 2017, 18:23

  •  
  •  
  •  

Senatorul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu   își dă tot interesul  să sprijine   dezvoltarea agriculturii în județul Dâmbovița, punând mare accent  pe înființarea  unui Centru de preluare și prelucrare  a legumelor și fructelor,  în zona Lungulețu  dar totodată fâcând demersurile legale pentru  reorganizarea  Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet și  pentru reorganizarea Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Voinești. Săptămâna viitoare,  la Lungulețu  va avea loc o întâlnire între reprezentanții Ministerului Agriculturii, autoritățile locale din zonă, autoritățile județene  și producătorii agricoli. Principalul subiect va  fi înființarea unui Centru de preluare și prelucrare  a legumelor și fructelor:

“ Am fost și la Ministerul Agriculturii, a doua oară,  și am câteva vești bune. Joi, 23 februarie, la ora 12:00 -13:00, la Titu sau la Lungulețu vom avea o întâlnire cu producătorii  agricoli din zonă  pentru realizarea unui Centru de preluare și prelucrare  a legumelor și fructelor. Am stat, am analizat și cred că locația de la  Lungulețu este cea mai potrivită, este pe DN 7, aproape de București  și implică o colaborare cu asociațiile de producători.  Vor veni specialiști de la Ministerul Agriculturii  pentru a discuta cu reprezentanții administrațiilor locale, administrației județene și cu producătorii. “, a declarat senatorul Adrian Țuțuianu.

 Veștile bune nu se opresc aici. Senatorul Adrian Țuțuianu  a făcut demersurile legale la Ministerul Agriculturii privind reorganizarea  Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet și  reorganizarea Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Voinești . Concret,  există deja la avizare  o Hotărâre de Guvern  pentru reorganizarea Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet.  În cel mai scurt timp va  fi reorganizată și Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Voinești:

“ Este la avizare o Hotărâre de Guvern privind înfiinșarea Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet. Ea a funcționat ca un centru . Avantajul acestei hotărâri este că Stațiunea va fi finanțată și de la bugetul statului, ceea ce înseamnă că o scoatem  din necazurile financiare care le are astăzi și am primit promisiunea  că se va întâmpla  același lucru  și cu Stațiunea de la Voinești. ”, a declarat  senatorul Adrian Țuțuianu.

Aceaste reorganizări prin Hotărâre de Guvern, vor reprezenta  o gură de oxigen pentru Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet și  Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Voinești.   Imediat reorganizate, stațiunile vor putea primi bani și de la bugetul de stat  și astfel vor putea să mai stingă din datoriile  colosale.

 Potrivit legii în vigoare, pot primi bani de la bugetul de stat doar statiunile de cercetare-dezvoltare care au obținut  Hotărârea de Guvern  privind reorganizarea.

Directorul Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Voinești, ing. Daniel Comănescu ne-a spus că domnul senator Adrian Țuțuianu  este singurul  om care  a făcut demersuri susținute  pentru renașterea  activității de cercetare- dezvoltare în agricultură la nivelul județului Dâmbovița.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.