Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Consiliul Local Pucioasa a adoptat o hotărâre privind  concesiunea serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân

Autor:

Data: 4 februarie 2017, 18:44

  •  
  •  
  •  

Problema câinilor comunitari din oraş, în aceste zile reprezintă o prioritate pentru autorităţile  locale din Pucioasa.La sfârşitul lunii ianuarie Consiliul Local Pucioasa a adoptat o hotărâre privind  concesiunea serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân. Deja o societate din Blodeşti Scăieni s-a arătat interesată  să încheie cu Primăria Pucioasa un contract de delegare prin concesiune a serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân.Primarul Constantin Emilian Ana ne-a declarat că se vor parcurge toate etapele legale şi cel mai probabil  săptămâna viitor   se va semna contractul de delegare prin concesiune a serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân.Primăria Pucioasa va trebui să plătească suma de 220 de lei pentru fiecare câine ridicat de firma respectivă:

„Am avut ședință de consiliu local pe 31 ianuarie  și împreună cu colegii mei am adoptat  o hotărâre prin care se va încheia un contract de gestionare a câinilor fără stăpân  cu una dintre firmele care se vor prezenta  și ne vor aduce toate documentele complete, să facă dovada completă că sunt autorizați. Există o firmă din Fieni  care nu a mai făcut niciun demers  și există o firmă din Boldești care lucrează şi în Sinaia,Buşeni,Azuga şi în oraşul Tiu, sunt foarte profesionişti, ne-am făcut binele temele.Vor veni, vor lua câinii, îi vor microcipa şi îi vor duce la Blodeşti Scăieni. Cu respectarea prevederilor  legale, sper ca în această săptămână să încheiem contratul şi imediat vom începe strângerea câinilor”,a declarat  primarul Constantin Emilian Ana

Primarul Constantin Emilian Ana a mai spus că va demmara şi o campanie de conştientizare a populaţiei, în cadrul căreia se vor prezenta toate responsabiliăţile proprietariilor de câini care nu sunt de rasă: 

„Sincer mi-aş dori să avem o perioadă de tampon  pentru că lucrăm la un material de conştientizare a cetățenilor. Aş vrea ca iubitorii de animale dacă vor să vină, să vină să ia din câini şi cu toţii trebuie să fim responsabili şi să nu mai lăsăm libere animalele pe drum.Cu  medicii veterinari vom demara o campanie  de conştientizare şi anume că prin lege, proprietarii au obligaţia de a steriliza animalele care nu sunt de rasă.Vom merge din casă în casă şi dacă este nevoie le vom prezenta şi sancţiunile legale. Eu sper că în două –trei luni vom scăpa de câinii din oraşul Pucioasa. Mă bucur că s-a hotărât şi domnul primar de la Fieni că altfel era un trafic de câini între cele două oraşe. 220 de lei, aceasta este taxa pe care o va plăti , oraşul Primăria Pucioasa pentru fiecare câine ridicat de firma respectivă.Se vor folosi metode de strângere ultra moderne”, a mai spus primarul Constantin Emilian Ana.

Un lucru foarte important este că şi admnistraşia oraşului Fieni este decisă să concesioneze  serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.