Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. 79  de blocurile din Târgoviştre, construite înainte de 1978, trebuie expertizate

Autor:

Data: 1 februarie 2017, 11:34

  •  
  •  
  •  

Târgoviştenii care locuiesc în blocuri construite înainte de anul 1978 au obligaţia de a le expertiza. Evaluarea tehnică are rolul de a stabili dacă aceste construcţii prezintă risc seismic. Tot expertiza va fi cea care va stabili dacă sunt necesare lucrări de consolidare. La nivelul municipiului Târgovişte  sunt 79 de blocuri ce trebuie expertizate  urgent.

Primăria municipiului Târgovişte va trimite tuturor asociațiilor de proprietari   şi operatorilor  economici care deţin  spaţii în aceste blocuri, adrese prin care le impune să-și expertizeze tehnic imobilele pe care le administrează. Această obligaţie este conform legislaţiei actuale, iar expertiza trebuie efectuată într-un termen de maxim doi ani de la data primirii notificării:  „Vă pot spune că în momentul de faţă avem  79 de blocuri de locuinţe  în municipiul Târgovişte,  situate în zone diferite  din Târgovişte şi care în perioada imediat următoare   vor face obiectul notificărilor pe care admnistraţia locală  le va transmite . În situaţia în care nu se procedează la expertizarea  acest clădiri, există sancţiuni destul de drastice prevăzute de legislaţia în vigoare, începând cu 5000 de lei şi  ajungând undeva la 70.000 de lei… Am instituit la nivelul municipiul Târgovişte o comisie care gestionează aplicarea acestor norme legale …  Este un gest de reponsabilitate de care trebuie să dăm dovadă   ”, a afirmat  primarul Cristian Stan.

 Primarul Cristian  Stan a făcut  şi o scurtă prezentare a  obligaţiile care revin atât administraţiei publice cât şi operatorilor economici  şi cetăţenilor  privind  măsurile de reducere a riscului seismic al  construcţiile existente.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.