Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  CLM Târgovişte a votat  cotizaţia Municipiului Târgovişte datorată la ADI Salubritate şi  cuantumul taxei de habitat pe anul 2017

Autor:

Data: 30 ianuarie 2017, 20:56

  •  
  •  
  •  

În cadrul sedinţei CLM Târgovişte  din data de  30 ianuarie 2017, pe ordinea de zi s-a regăsit şi proiectul  de hotărâre privind aprobarea cotizaţiei/contribuţiei la nivelul Municipiului Târgovişte datorată la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Reabilitarea colectării, transportului, depozitării, prelucrării deşeurilor solide în judeţul Dâmboviţa” pe anul 2017. Primăria Târgovişte  plăteşte o cotizaţie de 2 lei pe lună pentru cele 30.757 de gospodării înregistrate.

 Cu 20 de voturi  s-a aprobat  cotizaţia la nivelul Municipiului Târgovişte datorată la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Reabilitarea colectării, transportului, depozitării, prelucrării deşeurilor solide în judeţul Dâmboviţa” pe anul 2017, în sumă de 738.168 lei.

 La  punctual 18 de pe ordinea de zi, consilierii municipali  au  avut de aprobat cuantumul taxei de habitat cu destinaţie specială de salubrizare la nivelul Municipiului Târgovişte . Târgoviştenii   de la 1 ianuarie 2017  vor plăti o taxă de habitat de 21 de lei pe lună, cu 3 lei mai mult  decât în anul 2016. Persoanele singure vor plăti 12 lei iar instituţiile  publice finanţate de la bugetul de stat vor plăti o taxă de 100 de lei pe lună. Decizia a fost luat de Asociaţia Intercomunitara ADI Salubritate şi ea urmează să fie aprobată în consiliile locale ale primăriilor dâmboviţene , aşa cum s-a întâmplat şi la Târgovişte.

 Primarul Cristian Stan  a ţinut să facă  un scurt comentariu cu privire la această taxă de habitat, arătându-se nemulţumit de această taxă de habitat însă edilul a spus că  trebuie  să respecte  un contract încheiat în anul 2010. Primarul Cristian Stan nu a ezitat să spună că se gândeşte pe viitor la o nouă  variantă a modului de gestionare a gunoiului.

Cu 12 voturi pentru, şapte voturi împotrivă şi o neparticipare  la vot care se consideră  abţinere a fost aprobat cuantumul taxei de habitat cu destinaţie specială de salubrizare la nivelul Municipiului Târgovişte.

Taxa de habitat a reprezentat în permanenţă un subiect sensibil la nivelul judeţului Dâmboviţa şi asta pentru că nu se face colectarea selectivă a deşeurilor deşi operatorul se pare că are acesta obligaţie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.