Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Prima declaraţie  a arbitrului Cristian Grigorașcu, implicat în  Scandalul pariurilor şi meciurilor trucate din Cipru şi în Turcia

Autor:

Data: 28 ianuarie 2017, 15:43

  •  
  •  
  •  

Fotbalul românesc este zguduit de un scandal monstru în aceste zile. Patru arbitri români, toţi din judeţul  Dâmboviţa, s-ar fi dat drept cetățeni sloveni, turci și bulgari la anumite partide amicale disputate de echipele din Liga 1 în Cipru, rezultatele acestor meciuri având un cuvânt greu de spus la pariuri.

E vorba de Cristian Catană (27 de ani, central Liga 3), Dan Ionuț Petre (32 de ani, central Liga a IV-a), Laurențiu Florin Niculae (24 de ani, asistent Liga a IV-a), Răzvan Nedelcu (21 de ani, asistent Liga a IV-a) și Cristian Grigorașcu (40 de ani, în prezent vicepreședinte al Comisiei Județene de Arbitri Dâmbovița).

Printre cei patru arbitrii români  din ligile inferioare,  suspectaţi că ar fi oficiat partide amicale disputate în Cipru şi în Turcia în această perioadă  se află şi un jandarm din cadrul Jandarmeriei Dâmboviţa.

 Este vorba despre Cristian Grigorașcu, vicepreședinte al Comisiei Județene de Arbitri Dâmbovița. Arbitrul Cristian Grigorașcu a făcut prima declarţie de presă la sediul IJJ Dâmboviţa, în prezenta purtătorului de cuvânt maior Ciprian Vătăşelu  : “ La toate meciurile  la care am fost eu, tot timpul am fost cu paşaportul. M-a legitimat tot timpul cu paşaportul. Toată lumea ştia că sunt roman  şi  că mă cheamă Cristian Grigorașcu. S-a vehiculat că ne-am dat alte nume, toate rezervările şi tot este pe numele meu. Pe unde am fost, am prezentat paşaportul şi numele meu. Exclus cu nume  false şi nimeni nu ne-a întrebat niciodată ce naţionalitate sunt, de unde  sunt. Am ridicat problema că nu este normal să arbitrăm  echipe româneşti, ştiau că suntem români pentru că eram cazaşi la ei la hotel.  Ne-au spus că nu este nicio problemă pentru că sunt  meciuri amicale. La acest turneu amical, domnul Petre Dan  care este şi prietenul meu  are cunoştinţe, am înţeles că se duce  de câtiva ani la meciuri din acestea de pregătire  şi l-a invitat să  arbitreze meciuri din acestea de pregătire.  M-au întrebat pe mine, domnul preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitraj, domnul Negoescu , fiind plecat din ţară , dacă pot merge   să se pregătească în Antalya, mi-au spus că sunt nişte meciuri de pregătire acolo şi eu le-am spus da, motiv pentru care m-au invitat şi pe mine şi le-am spus că merg cu cea mai mare plăcere acolo că nu se pune problema. Am mers cu ei acolo, am fost o delegaţie numeroasă , în alţi ani  au fost şi mai mulţi  şi urma să mai chemăm şi zilele următoare . Ei de acum încolo aveau meciuri mai  multe… Ne-au întrebat dacă putem să aducem mai mulţi arbitrii…Sunt în concediu legal, nu am făcut nimic nelegal.  Eu nu am primit  niciun ban pentru arbitajul meciului, am avut asigurată masa şi cazarea de organizatori  iar biletul de dus mi l-am plătit singur cât şi pe cel de întors.  Eu am fost plecat  într-o vacanţă, la început nu intenţionam să arbitrez … Nu am idee dacă ceilalţi colegi au primit bani  şi nu vreau să vorbesc despre ceilalţi, eu vorbesc decât despre mine. Referitor la prestaţia mea, urmăriţi şi vedeţi dacă eu sunt incriminat  în  vreo fază, dacă sunt implicat în ceva, eu personal. Se ştia că sunt roman.  În timpul meciului cu Botoşani, eu chiar am vorbit  în română cu unii jucători  care erau pe partea mea…Bănuiescu eu,este concluzia pe care am tras-o eu acum, ei probabil ca să ne folosească, să ne bage la meciuri , organizatorii le spuneau la echipe că nu suntem români, mă gândesc eu.  Un anume Yusuf se ocupa  de treaba aceasta, am înţeles că  era angajat la o agenţie de  organizare a meciurilor Enda, cei care ne-au chemat acolo… Am înţeles că domnul Armand Mihălăchioiu dar nu ştiu ce are de împărţit cu conducerea AJF  şi cu ce se întâmplă în fotbalul judeţean. Stiu că are o dispută, un război cu toată lumea… am fost prieteni foarte buni   ” a declarat  arbitrul Cristian Grigorașcu.

Legat de acest eveniment  mediatic, vă pot spune că unul dintre numele vehiculate  în mass media naţională şi internaţională, respective ce de Grigoraşcu Cristian, acesta este subofiţer în cadrul IJJ Dâmboviţa . În perioada 7 ianuarie-1 februarie, anul current, subofiţerul  a solicitat concediu de odihnă, respectând procedurile legale, totodată a părăsit ţara, plecând în localitatea Antalya  din Turcia. Nu a încălcat nicio regulă internă  la nivelul instituţiei  iar în ceea ce priveşte desfăşurarea unei anchete interne , aceasta se derulează  numai în situaţia în care vor exista solitări de la  instituţiiile abilitate ale statului ”, a declarat maior Ciprian Vătăşelu, purtător de cuvânt IJJ Dâmboviţa.

Federbet, agenția mondială de monitorizare a pariurilor, reclamă modificări nefirești ale cotelor la partide în care au evoluat Astra, CFR, Pandurii și Botoșani, meciuri  arbitrate de   flueraşii  care  s-ar fi dat drept cetățeni sloveni, turci și bulgari .

 Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, prezent la Târgovişte  într-o vizită de lucru a anuntat primele măsuri luate în scandalul arbitrilor implicaţi in meciurile amicale presupus trucate din Turcia şi Cipru . FRF a cerut Comisiei  Centrale  a Arbitrilor, suspendarea de la delegări a arbitrilor implicaţi în acest caz până la lămurirea situaţiei lor:

„Avem în momentul de faţă o  comisie de anchetă şi mai multe detalii nu vă pot da  atâta timp  cât ancheta este în derulare . Dimineaţă am cerut Comisiei Centrale a Arbitrilor  ca toţi aceşti arbitrii  să fie suspendaţi până la finalizarea anchetei  şi aşteptăm acele rezultate . Colaborăm aici  cu toate instituţiile importante  ale statului . Comisia de anchetă este condusă de Costi Negreanu, reprezentanţi ai CCA printre care şi Alexandru Deaconu, un nou coleg care ni s-a alăturat în zona de integritate, în această perioadă.  Ancheta FRF merge mai departe indeferent de persoanele implicate  ”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, prezent la Târgovişte  .

„Este regretabil că se întâmplă aşa ceva, FRF, organele abilitate trebuie  să facă lumină aici. Este o chestiune care nu trebuie să se întâmple   şi să se repete ”, a declarat primarul Cristian Stan.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, prezent la Târgovişte  într-o vizită de lucru a spus că vor fi făcute publice rezultatele anchetei.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.