Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Hotărârile  luate de Guvernul Cioloş ne ard de vii. În Dâmboviţa, foarte multe baruri, cluburi, restaurante şi cabane din zona montană nu au autorizaţie  de securitate  la incendiu

Autor:

Data: 28 ianuarie 2017, 19:04

  •  
  •  
  •  
  •  

Inspectorul şef al ISU Dâmboviţa, colonel Ilie Raoul Constantinescu a prezentat în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural un scurt bilanţ  al controalelor   privind inspecţia de prevenire  a incendiilor  la  o serie de baruri, cluburi şi restaurante din judeţul Dâmboviţa precum şi la cabanele din zona montană Moroeni-Padina-Peştera. În urma acestor controale au fost aplicate zeci de avertismente şi  şapte  amenzi. Şeful ISU Dâmboviţa  nu a ezit să informeze  că unele dintre unităţile controlate nu au avut autorizaţie  de securitate  la incendiu: „Au fost organizate 18 controale tematice la unităţile  de alimentaţie publică. Au fost constatate 27 de deficienţe, înlăturate operativ patru, au fost aplicate 15 sancţiuni din care 12 avertismente şi  trei amenzi în cuantum de 4000 lei.  Din cele 18 unităţi de alimentaţie publică , opt nu deţin autorizaţie  de securitate  la incendiu… Au fost efectuate controale la 10 unităţi de turism aflate  în zona montană, ocazie cu care  16 deficienţe, patru fiind înlăturate operativ . S-au aplicat nouă sancţiuni din care cinci avetismente  şi patru amenzi în cuantum de 4000 de lei.  Şi o parte dintre acestea nu deţin autorizaţie  de securitate  la incendiu”, a declarat inspectorul şef al ISU Dâmboviţa, colonel Ilie Raoul Constantinescu.

 Preşedintele CJ, Alexandru  Oprea  care este şi vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, prezent la Colegiul Prefectural  a ţinut să puncteze  faptul că  ar trebui mult mai multă concentrare pe latura de prevenire şi să se meargă în teren:

Ar trebui să ne concentrăm mai mult  pe latura de prevenire  şi să nu ajungem doar în situaţia de a constata încălcările legislaţiei… Cred că foarte mulţi  agenţi economici nu cunosc aceste modificări ale legislaţiei . Cred că dumneavoastră  dacă nu vă faceţi simţită prezenţa  prin trecerea preventivă , o să ne trezim şi noi în situaţia  în care va trebui să constatm efectele  nerespectării acestei legislaţii … Aţi prezentat câteva exmple dar eu cred că sunt mult mai multe astfel de unităţi , şi Târgoviştea şi tot judeţul.  Vă solicit să  respectaţi cerinţele specificate în fişa postului  şi am rugămintea să ieşim mai mult în teren”, a afirmat preşedintele CJ, Alexandru  Oprea .

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie  a spus că la următoare şedinţă a Colegiului Prefectural   un punct pe ordinea de zi va fi strict legat de aplicarea Legii 307  pe 2006  cu privire la apărarea împotriva incendiilor.  Reprezentantul Guvernului în Dâmboviţa a cerut o schemă a tuturor pub-urilor, barurilor, cluburilor de noapte, a restaurantelor  şi să se  vadă  dacă au sau nu au aviz sau autorizaţie  de securitate  la incendiu: Eu aş vrea să vă propun ca la prima şedinţă de informare din luna februarie  să discutăm numai problema legată de  aplicarea Legii 307  pe 2006  cu privire la apărarea împotriva incendiilor, nu neapărat că este un subiect la modă. Noi va trebui în baza acestei legi modificate   în vara anului 2016, va trebui să-i pregătim un pic aplicarea, în sensul că deşi termenul a fost prorogat până la 30 iunie 2017 când orice construcţie va trebui să aibă autorizaţie  de securitate  la incendiu. Aş vrea să discutăm actualizarea schemei de riscuri  teritoriale pe oraşe, municipiul târgovişte iar totodată să facem o schemă a tuturor pub-urilor, barurilor, cluburilor de noapte, pe Centrul Vechi s-au deschis vreo trei şi mă îndoiesc că au autorizaţie  de securitate  la incendiu, a restaurantelor  şi să vedem dacă au sau nu au aviz sau autorizaţie  de securitate  la incendiu dcare este absolut necesară pentru autorizaţia de funcţionar, ori ele funcţionează şi se pot întâmpla nenoriciri.  La capitolul acesta nici noi nu stăm prea bine…    ”. a spus prefectul Antonel Jîjîie.

 În momentul de faţă, până la finalul lunii iunie 2017, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu se constată, se consemnează de către inspectorii de prevenire, care fac respectivele controale, dar potrivit unei hotărâri de guvern  dată de Guvernul Cioloş în anul 2016 nu se şi sancţionează. A fost dată pe o perioadă de şase luni, ulterior a fost reînnoită pentru o perioadă de încă şase luni, termen de graţie pentru toţi operatorii economici cărora li se impune obţinerea acestei autorizaţii să poată intra în legalitate.  Până atunci tot să murim  în cluburile care  peste noape sunt cuprinse de flăcări.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.