Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În curând, Centru de zi pentru persoane vârstnice în comuna Voineşti, satul Manga

Autor:

Data: 25 ianuarie 2017, 10:18

  •  
  •  
  •  

Pentru admnistraţia locală din comuna dâmboviţeană  Voineşti, atragerea fondurilor europene pentru realizarea unor investiţii ce contribuie substanţial la dezvoltarea localităţii râmâne o prioritate şi în exerciţiul bugetar 2014-2020.  În ultimii  trei ani, în comuna Voineşti s-au realizat mai multe proiecte  europene  care au avut un impact important  în comunitate. Nu mai puţin de cinci proiecte europene cu o valoare de peste 4 milioane de euro au fost implementate şi finalizate cu succes de admnistraţia comunei Voineşti .

Acum , pe agenda de lucru a administraţiei locale din Voineşti, se găseşte şi   realizarea unui proiect intitulat “Înfiinţare Centru de zi pentru persoane vârstnice în comuna Voineşti, satul Manga”. Investiţia  urmează a se realiza cu finanţare  prin POR 2014-2020,  Axa 8.3.-Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale. Astfel, în data de 28 februarie 2017, ora 12:00, va începe depunerea de proiecte, iar pe 29 august 2017, ora 12:00, apelul va fi închis. Centru se va realiza  la fosta Şcoală din satul Manga.

Beneficiarii acestui proiect vor fi persoanele vârstnice  iar în cadrul Centrului se vor oferi servicii de recuperare şi recreere, consiliere psihologică, bibliotecă, internet, jocuri de socializare:

Pe Programul Operaţional Regional, Axa 8.3., am început scrierea unui proiect intitulat “Înfiinţare Centru de zi pentru persoane vârstnice în comuna Voineşti, satul Manga”. Ne propunem prin acest proiect să salvăm de la distrugere, prin neutilizare, a şcolii din satul Manga, amenajând o locaţie în care persoanele vârstnice să beneficieze de servicii de recuperare şi recreere, consiliere psihologică, bibliotecă, internet, jocuri de socializare. Ne-am propus ca, în acest an, să depunem proiectul şi să semnăm contractul de finanţare.”, a declarat primarul comunei Voineşti, Gabriel Dănuţ Sandu.

 Capele în toate satele comunei Voineşti

Administraţia de la Voineşti are şi  proiecte importante cu finanţare din bugetul local. Şi aici ne referim la  realizarea de capele în toate satele comunei.  În baza unei  asocieri  cu Parohia din satul Onceşti, se va realiza  proiectul privind schimbarea învelitorii bisericii: “ Tot la capitolul proiecte, lucrăm la o altă investiţie, intitulată: “Construirea unei capele în satul Suduleni”. Aceasta va fi amplasată pe terenul viran din partea sudică a Căminului Cultural, în spatele troiţei existente. Ne propunem, de asemenea, realizarea de capele în toate satele comunei noastre. În asociere cu Parohia din satul Onceşti, vom demara proiectul privind schimbarea învelitorii bisericii, precum şi montarea de jgheaburi şi burlane pentru apele pluviale. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 80.000 lei. “, a mai spus primarul Gabriel Sandu.

La Voineşti, faptele vorbesc de la sine iar actul admnistrativ se aliniază standardelor europene .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.