Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Deputatul Corneliu Ştefan: În maximum 6 luni, se deschid toate axele de finanţare  europeană şi în maximum trei luni se va deschide şi PNDL 2

Autor:

Data: 15 ianuarie 2017, 19:00

  •  
  •  
  •  

Deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan  a anunţat în cadrul unei conferinte de presă, susţinută la sfârşitul săptămânii trecute, la cabinetul parlamentar din oraşul Pucioasa că  în maximum şase luni de zile, Ministerul Dezvoltării Regionale  şi Fondurilor Europene  va face toate demersurile legale  pentru a deschide toate cele 10 axe de finanţare europeană.

Ca noutate, deputatul Corneliu Ştefan a spus că ministrul Dezvoltării Regionale  şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh pregăteşte deschiderea PNDL 2. Aşadar, parlamentarul le-a transmis tuturor primarilor din Dâmboviţa  să-şi pregătească proiecte pentru că în maximum 3 luni de zile se pot depune proiecte cu finanţare prin PNDL 2:

“Săptămâna trecută am avut  studiu în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din care fac parte  şi pe aceast cale o spun tuturor primarilor din judeţul Dâmboviţa  că în maximum 6 luni de zile prin Ministerul Dezvoltării Regionale  şi Fondurilor Europene vom deschide toate axele  de finanţare care sunt adresate  României, 10 la număr. Ca noutate, doamna  ministru  al Dezvoltării Regionale  şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh  vrea să deschidă un nou Program de Dezvoltare Locală adică PNDL 2  care va cuprinde atât investiţiile deja aflate în derulare  cât şi investiţii noi. Este un lucru foarte important pentru toate administraţiile din România . În maximum  trei luni de zile, administraţiile locale trebuie să fie pregătite cu proiecte ce pot fi depuse în cadrul PNDL 2”, a declarat deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan

POR 2014–2020 își propune ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătăţirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic.

Aceste obiective sunt traduse în 11 axe prioritare (plus o axă de asistență tehnică), care au în total o alocare estimată de 8,25 miliarde euro, din care 6,7 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar 1,5 miliarde de euro – contribuția națională.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.