Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Președintele PSD Dâmbovița, conf. univ. dr. Adrian Tutuianu, este noul secretar al Senatului României!

Autor:

Data: 21 decembrie 2016, 18:59

  •  
  •  
  •  

Noua conducere a Senatului a fost aleasă cu 130 de voturi pentru, niciun vot contra și niciun vot nul.
Președintele PSD Dâmbovița, conf. univ. dr. Adrian Tutuianu, este noul secretar al Senatului României!

Călin Popescu Tăriceanu a fost reales, cu 87 de voturi „pentru“, în funcţia de preşedinte al Senatului, el fiind propunerea PSD şi ALDE şi singura nominalizare a partidelor pentru această funcţie.

Ne aflăm în faţa unui moment decisiv pentru România şi pentru viitorul ţării.Este momentul în care decidem dacă România este un stat suveran, în care deciziile importante se iau în ţară de cei pe care românii îi aleg. SAU dacă este un stat de mâna  doua, în care deciziile sunt dictate de alţii şi executate de oameni numiţi şi nu aleşi.Trebuie să revenim la normalitatea unei democraţii liberale, în care Guvernul este politic; adică ales prin votul parlamentarilor şi respectând voinţa poporului exprimată de la alegeri.Este momentul în care decidem dacă Parlamentul României îşi asumă rolul constituţional şi este o instituţie puternică. Sau este o instituţie controlată mai degrabă cu un rol decorativ.Primul pas este peste câteva zile, când Parlamentul este chemat să pună capăt unei stări de anormalitate în orice democraţie, în care am avut un guvern tehnocrat. Din păcate, 2016 a fost un an pierdut, pe care trebuie să îl recâştigăm în 2017.Stau astăzi în faţa Dumneavoastră pentru a vă cere să dăm împreună răspunsurile de care România are nevoie şi pentru care românii ne-au ales.Votul dat de români pe 11 decembrie ne oferă o legitimitate reînnoită pentru a da aceste răspunsuri. Un nou Parlament cu legitimitatea reconfirmată, este un lucru esențial pentru orice stat de drept, pentru orice democrație.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu

PSD este reprezentat în conducerea Senatului, de vicepreședinții Nicolae Bădălău și Iulian Manda, chestorii Doina Federovici șiPaul Stănescu, precum și de secretarii Adrian Ţuţuianu șiMarian Pavel.

Vicepreședintele liberal  ai Senatului este Laura Scântei  , chestor a fost desemnat Pereş A. Alexandru, iar secretar este Vela Ion.

În această sesiune, ALDE este reprezentat în Biroul permanent de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, iar UDMR de chestorul Tánczos Barna.

PMP este  reprezentat  de secretarul  Talpoș Ioan-Iustin iar USR de către vicepreşedintele Goțiu Remus Mihai.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.