Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Primarul comunei Ocniţa, Eduard Barcău: Plata ajutoarelor pentru  persoanele cu handicap şi asistenţii personali intră în normal

Autor:

Data: 14 decembrie 2016, 20:52

  •  
  •  
  •  

 O prioritate pe agenda primarului comunei Ocniţa, Eduard Barcău este plata ajutoarelor pentru  persoanele cu handicap şi asistentii personali ai acestora care locuiesc pe raza comunei. La fel ca în toată ţara şi la Ocniţa   plata indemnizaţiilor pentru  persoanele cu handicap şi asistentii personali a înregistrat  mari întârzieri. Motivul l-a constituit  lipsa finanţării adecvate din bugetul de stat, adică de la Guvern. Edilul Eduard Barcău a spus că săptămâna viitoare plăţile vor fi făcute la zi: „Avem necesarul pentru a asigura plata  ajutoarelor inclisiv pe luna noiembrie iar pe luna decembrie plata se va face în ianuarie şi vom găsi o soluţie. Din banii pe care i-am primit prin rectificare   de la Finanţe am asigurat partea noastră  de 10% şi am asigurat integral  plata pentruplata parâială pe luna septembrie şi integral pentru lunile octombrie şi noiembrie. Suma totală pentru plata indemnizaţiilor se ridică la 165.000 de lei”, a spus primarul Eduard Barcău

Mai mult edilul Eduard Barcă este preocupat ca în cel mai scurt timp să realizeze toate obligaţiile în cadrul proiectului privind Grădiniţa Ocniţa pentru a putea face recepţia lucrărilor.  Cu suma de 70.000 de lei primită de Primăria Ocniţa  de la CJ reprezentând ,,sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale” , se vor realiza utimele obligatii la proiectul privind grădiniţa:

Banii primiţi de la CJ,  70.000 de lei îi vom foloşi pentru a acoperi partea noastră de cofinanâare la grădiniţă.   Valoarea totală suportată de primărie la acestă investiţie este de  200.000 de lei. Investiţia de la grădiniţă s-a realizat prin Ministerul Educaţei care ne-a trimis şi o adresă prin care ne anunâî că trebuie să ne onorăm şi noi obligaâiile la acest proiect până la sfârşitul anului,urmând a se face recepţia în cursul lunii ianuarie. Obligaţiile noastre sunt să asigurăm:centrală termică pe lemne, panouri solare, gardului împrejmuitor,   aleile pietonale, o magazie pentru lemne, un loc de joacă pentru copii şi asigurarea utilităţilor. O parte din aceste obligaâii deja ssunt realizate ”, a declarat Eduard Barcă, primarul comunei Ocniţa.

În comuna Ocniţa sunt foarte multe de realizat însă, edilul Eduard Barcă a preluat conducerea localităţii din 6 iunie 2016.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.