Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

 În sediul primăriei din comuna Crângurile au fost identificate 714 buletine de vot

Autor:

Data: 11 decembrie 2016, 8:54

  •  
  •  
  •  

 În contextul apropierii alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României ce urmează a se desfăşura mâine, 11 decembrie, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a Partidului Social Democrat condamnă vehement gestionarea defectuoasă a procesului de distribuire a buletinelor de vot către secţiile de votare din comuna Crângurile de către primarul PNL Barbu Costin şi informează opinia publică în legătură cu următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 10 decembrie 2016, pe raza localităţii Crângurile au fost sesizate încălcări grave ale legislaţiei electorale în sensul în care, în sediul primăriei din comuna Crângurile au fost identificate 714 buletine de vot care au rămas la sediul acesteia în intervalul orar 16.00 – 18.30, după ce toate buletinele de vot fuseseră deja distribuite preşedinţilor secţiilor de votare de pe raza localităţii Crângurile, respectiv secţiile cu nr. 221, 222 şi 223.

Cu privire la informaţiile prezentate mai sus, Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a Partidului Social Democrat deja a sesizat organele abilitate pentru constatarea şi soluţionarea acestei cauze de natură penală. În acest sens, a fost apelat IPJ Dâmboviţa prin serviciul de urgenţă 112 astfel încât să nu fie fraudat procesul electoral. Mai mult decât atât, deplasându-se la faţa locului, reprezentanţii IPJ Dâmboviţa împreună cu şeful de post din comună au avut un comportament abuziv faţă de reprezentanţii PSD în secţiile de votare, ameninţându-i cu aplicarea de amenzi întrucât au sesizat această încălcare la autorităţile competente.

Partidului Social Democrat apreciază comportamentul asumat de către primarul PNL Barbu Costin în acest sens ca fiind puternic abuziv, menit să aducă atingere, cu bună ştiinţă, derulării corecte a procesului electoral şi va lua toate măsurile necesare pentru ca acest comportament să fie sancţionat conform legii, respectiv va formula plângeri penale pentru infracţiunea de abuz în serviciu prevăzută şi sancţionată de art.297 din Codul Penal.

 De asemenea, în vederea distribuirii corecte de către preşedinţii secţiilor de votare a buletinelor de vot potrivit menţiunilor din borderourile de predare a buletinelor de vot, a fost înştiinţat şi Biroul Electoral Judeţean cu privire la aceste aspecte.

Organizaţia Judeţeană Dâmboviţa a PSD

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.