Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Peste 10.000 de jandarmi acționează în acest sfârșit de săptămână pentru asigurarea ordinii publice la nivel național și desfășurarea în condiții de legalitate a procesului electoral

Autor:

Data: 10 decembrie 2016, 10:26

  •  
  •  
  •  

În conformitate cu prevederile Planului General de asigurare a ordinii și siguranței publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeria Română a dispus intensificarea măsurilor și suplimentarea efectivelor, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică, la nivel naţional, cu ocazia desfășurării alegerilor parlamentare.

       Astfel, sâmbătă, 10 decembrie a.c., Jandarmeria Română asigură măsuri de însoțire și securizare pe timpul transportului buletinelor de vot către secții, activitate ce se va încheia cel târziu la ora 18.00. La finalul distribuirii buletinelor de vot, după securizarea secțiilor, Jandarmeria Română va asigura măsuri de pază și protecție la 4528 de secții dispuse în 3117 locații, aflate în responsabilitatea instituției.

       De asemenea, efectivele Jandarmeriei Române asigură protecția Biroului Electoral Central, a Birourilor Electorale Județene (41 BEJ-uri) și a Birourilor de Circumscripție ale sectoarelor 1-6 din Capitală.

       În ziua alegerilor, duminică 11 decembrie a.c., Jandarmeria Română va asigura măsurile de ordine în zona a 5559 secții de votare, aflate în responsabilitatea instituției, acestea fiind dispuse în 3051 de locații.

       Reamintim că, în perioada premergătoare procesului electoral, Jandarmeria Română a asigurat protecția locațiilor unde au fost tipărite buletinele de vot sau au fost confecționate materiale electorale.

       Totodată, jandarmii vor avea în atenție și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică la nivel național, pentru  a preveni orice incidente ce ar putea tulbura ordinea publică, precum și pentru descurajarea faptelor antisociale.

       Jandarmii vor fi prezenți în stradă şi vor patrula în zonele și arterele intens circulate din marile orașe, cât și în zonele adiacente acestora, manifestând o atenție sporită în zone aglomerate precum: pieţele, gările, autogările, târgurile sau pe mijloacele de transport în comun.

Jandarmeria Română recomandă tuturor cetățenilor să respecte indicațiile forțelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură.

       În situația  în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul celui mai apropiat echipaj de jandarmerie sau să anunțe imediat ce s-a întâmplat, prin sistemul unic de urgenţă „112”;

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.