Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Patru preşedinţi de secţii de votare au participat  la un miting electoral al PNL

Autor:

Data: 8 decembrie 2016, 19:03

  •  
  •  
  •  

Se pare că apropierea datei alegerilor din 11 decembrie și iminentul eșec de care se vor bucura pedeliștii candidați pe listele PNL, aflați sub patronajul mai-marelui Cezar de Buzău, îi determină pe aceștia să recurgă, așa cum le stă bine unor urmași fideli ai metodelor instituite de regimul Băsescu, la practici care încalcă flagrant limitele legii.

Partidul Social Democrat solicită instituțiilor abilitate ale statului să își facă datoria și să ia act de faptul că în data de 7 decembrie 2016, în orașul Răcari, la Liceul Teoretic “Ion Ghica”, a avut loc o altă adunare a “armatei galbene”.

Astfel, la întrunirea mai sus menționată au participat, așa cum rezultă în mod evident din planșele foto, doamnele Bucur Ancuța- președinte al Biroului Secției de votare nr.120 –Camin Cultural Ghimpați, Porojan Simona- presedinte al Biroului Secției de votare nr.119 –Grădinița Mavrodin, Ene Mariana- presedinte al Biroului Secției de votare nr.116 –Liceul Teoretic ”Ion Ghica” și Dumitra Vasilica- presedinte al Biroului Secției de votare nr. 121 – Scoala Generala Colacu. Deși numitele au calitatea de Expert Electoral participă în mod activ alături de Partidul National Liberal la campania electorala pentru alegerile din 11 decembrie 2016, lucru ce este interzis conform prevederilor art. 16 alin. 16 din legea 208/2015 privind alegerea Senatului si Camerei Deputatilor. Este mai mult decât îndoielnic că vor da dovadă de imparțialitatea care se impune președinților și vicepreședinților birourilor electorale, astfel că persoanele în cauză nu pot oferi garanția exercitării corecte și imparțiale a funcției de membru al biroului electoral, așa cum obligă Legea 208/2015, în art.7, alin.(3).

Partidul Social Democrat condamnă această modalitate de a face campanie electorală și pune în vedere faptul că prin astfel de practici se încalcă atât prevederile legale din legea 208/2015 privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților, cât și prevederile cuprinse în Codul bunelor practici în materie electorală elaborat de Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept și adoptat de Adunarea Parlamentară a Comisiei Europene.

Având în vedere aceste aspecte, considerăm că numitele Bucur Ancuța, Porojan Simona, Dumitra Vasilica și Ene Mariana nu mai pot exercita corect și imparțial activitatea  de  președinte al Biroului Electoral în Secțiile de Votare indicate anterior, așa cum sunt obligate conform legii și  solicităm înlocuirea acestora din funcția pe care o dețin în cadrul Biroului Electoral. Cât despre membrii PNL care se pretează la asemenea fapte, cu siguranță vor fi sancționați de alegători prin votul de duminică.”, a afirmat secretarul executiv  PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea

Comandat de PSD Dâmboviţa

Realizat de SC Antena Dâmboviţa Publicistica SRL

Cod mandatar financiar 11160007

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.