Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Răzvan Tănase, candidat PRU Dâmboviţa  pentru  Camera Deputaţilor: „Agricultura trebuie să redevină un sector de importanță națională”

Autor:

Data: 3 decembrie 2016, 21:03

  •  
  •  
  •  

Deputatul Răzvan Tănase deschide lista de candidaţi a Partidului România Unită Dâmboviţa  pentru Camera Deputaţilor la alegerile din 11 decembrie.

 Refacerea și dezvoltarea economiei româneș1ti reprezintă  în programul Partidului România Unită, o prioritate. Deputatul Răzvan Tănase a ţinut să sublinieze că România este capabilă să asigure tot necesarul de alimentație pentru cetățenii săi și chiar un surplus considerabil, dar, în ciuda acestui fapt, a devenit importatoare de alimente în timp ce foarte multe terenuri rămân nelucrate.pru-2

Clar, deputatul  Răzvan Tănase  a spus  că există o lipsă de strategie în agricultură și a neacordării importanței cuvenite acestui sector vital, în condițiile în care crizele alimentare mondiale sunt tot mai amenințătoare, iar prețul hranei în continuă creștere:

Ca urmare, românii consumă hrană de proastă calitate din import, la prețuri imense care transformă coșul zilnic într-o povară pe bugetul familiei obișnuite, iar hrana sănătoasă care se poate produce în România este distrusă din cauza lipsei mecanismelor de colectare și comercializare.

Partidul România Unită consideră că agricultura trebuie să redevină un sector de importanță națională, care să asigure securitatea alimentației pentru populație la prețuri accesibile. În acest sens, este necesar un sistem național de colectare a produselor alimentare, de depozitare a lor și de comercializare către populație, în așa fel încât producția gospodăriilor țărănești să nu se mai risipească, ci să ajungă pe mesele tuturor cetățenilor la prețuri convenabile. În acest fel, producătorii mici și mijlocii vor fi încurajați să își continue efortul de producere a hranei și li se va asigura profitul necesar continuării activității, iar românii vor beneficia de hrană sănătoasă mult mai ieftină.prudambovita

Este necesar în egală măsură achiziționarea de către stat a terenurilor nelucrate pentru ca acestea să rămână în patrimoniul statului român și să devină mari exploatări agricole care să asigure securitatea alimentară pentru viitor care arată alarmant din punct de vedere al hranei.

 Modernizarea sistemului de irigații, metode inteligente și alternative de cultivare și transformarea României într-un producător alimentar de anvergură sunt obiective clare ale Partidului România Unită și necesități stringente ale economiei românești pentru următorii ani.

În timp ce alte state europene își protejează producătorii autohtoni și iau măsuri pentru a-și păstra proprietatea asupra terenurilor agricole, România a devenit foarte darnică în a-și înstrăina această avuție de care poate depinde viitorul unei țări în condițiile în care resursele naturale ale pământului se împuținează, iar presiunea pe cele care mai există devine tot mai mare.

România trebuie să-și joace atuurile din acest punct de vedere, dar să o facă în beneficiul cetățenilor săi cărora să le ofere posibilitatea unor alimente sănătoase și accesibile tuturor, altfel repercursiunile asupra stării de sănătate generală vor fi grave. Într-o lume în care mâncarea industrializată, modificată genetic sau supraprelucrată a câștigat tot mai mult teren, capacitatea României de a produce mâncare sănătoasă, naturală, este un atu până acum prea puțin exploatat, deși ar aduce beneficii imense atât propriilor cetățeni consumatori, cât și PIB-ului național pentru că ar deveni o marfă de export extrem de prețioasă.

Partidul România Unită susține acordarea de subvenții pentru domeniile agricole sensibile pentru a face față competiției cu țările UE care acordă asemenea sprijin producătorilor lor agricoli”, a declarat deputatul  Răzvan Tănase, candidat PRU Dâmboviţa  pentru  Camera Deputaţilor.

Mesajul  deputatului Răzvan Tănase  pentru dâmboviţeni: “Pe 11 decembrie2016, votaţi PRU, poziţia 8 pe buletinul de vot

Comandat de PRU.

Realizat de SC Antena Dâmboviţa Publicistica,

cod mandatar 11160009

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.