Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Delegaţia judeţului Dâmboviţa în mijlocul comunităţilor Văsieni și Sociteni din Raionul Ialoveni, Republica Moldova

Autor:

Data: 25 noiembrie 2016, 1:14

  •  
  •  
  •  

Ziua de 21 noiembrie 2016, a fost o zi cu dublă semificaţie pentru  localităţile  Văsieni și Sociteni din Raionul Ialoveni, Republica Moldova. Această sărbătoare îi unește pe oameni, îi îndeamnă  să păstreze și să valorifice cu sfințenie tradițiile seculare ale localităților şi le inspiră  mai multă încredere în ziua de mâine.

 În primul rând  au sărbătorit Hramul  Sfinţilor Arhangheli Mihail si Gavriil şi în al doilea rând au primit vizita delegaţiei Crucii Roşii Dâmboviţa    ce a dus daruri copiilor din  localităţile raioanelor Ialoveni şi Ştefan Vodă.

În localitatea Văsieni, delegaţia Crucii Roşii Dâmboviţa  în prezenţa     vicepreşedintelui Consiliului Raional Ialoveni, Tudor Grigoriţă şi a primarului din Văsieni, Sergiu Candu a vizitat Muzeul de Istorie şi Etnografie „ANATOL CANDU” din satul Văsieni, Ialoveni ce este şi el demn de a fi vizitat. Exponatele sunt de o valoare incontestabilă, fiecare dintre ele având o istorie interesantă. Aici se găseste unicul chipiu din mămăligă şi o măsea a unui animal foarte rar, fragmente aparţinând acestei specii de animal se mai găsesc într-un muzeu din New York.

După vizita de la Muzeul de Istorie şi Etnografie „ANATOL CANDU”, delegaţia Crucii Roşii  Dâmboviţa s-a întâlnit  cu cetăţenii şi copii din Văsieni. Cei mici au primit daruri.crucea-rosie-in-moldova

Cu mare bucurie au primit vizita delegaţiei Crucii Roşii Dâmboviţa şi cetăţenii şi autorităţile locale din Sociteni-Raionul Ialoveni.  A fost mare sărbătoare. Delegaţia Crucii Roşii  Dâmboviţa a transmis un mesaj de prieteni şi  colaborare.  Formaţia vocal-instrumentală „Haiducii“ condusă de Tudor Grigoriţa, cunoscut în lumea artistică din stânga şi dreapta Prutului a întreţinut atmosfera. La final, copiii  au primit daruri din judeţul Dâmboviţa.

S-a subliniat importanţa înfrăţirilor CJ Dâmboviţa cu raioanele Ialoveni şi Ştefan Vodă semnate în mandatul preşedintelui CJ, Adrian Tuţuianu , ce sunt baza de dezvoltare a unei relaţii de colaborare şi prietenie, bazate pe respect, încredere şi egalitate, acordare de sprijin reciproc în soluţionarea unor probleme de interes comun, în vederea creării oportunităţilor de cooperare în domeniile: social, economic, administrativ şi cultural – educaţional.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.