Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Corneliu  Ştefan, candidat al  PSD Dâmboviţa la Camera Deputaţilor:  Îmi doresc ca tinerii să rămână în România. Trebuie să le oferim această șansă!

Autor:

Data: 22 noiembrie 2016, 9:13

  •  
  •  
  •  

Vicepreşedintele CJ Dâmboviţa ,Corneliu  Ştefan ,  candidatul ce ocupă locul patru pe listele Partidului Social Democrat  Dâmboviţa la funcţia de deputat, în fiecare zi  are deplasări în toate localităţile din nordul judeţului.  Una ditre problemele dezbătute cu locuitorii acestor localităţi a fost aceea a exodului tinerilor din satele româneşti.corneliu-stefan-1

Un capitol aparte în proiectul de ţară al PSD pentru perioada 2017 – 2020 se referă la măsuri concrete pentru tineri. PSD vrea să ofere tinerilor un viitor în ţară şi perspectiva de a fi parte a clasei de mijloc. PSD este un partid deschis către tineri. 40% din numărul celor înscriși pe listele electorale ale PSD sunt tineri. Dovada clară este şi la dâmboviţa, Corneliu Ştefan, un tânăr politician dar şi un viitor parlamentar  ce doreşte să pună umărul la proiectul de ţară al PSD pentru perioada 2017 – 2020 dar şi la proiectul “Dâmboviţa 2025”.

Ca măsuri concrete, PSD oferă sprijin pentru carieră și profesie în cazul tinerilor. Astfel, se asigură posibilitatea contractării unui credit garantat de stat în proporţie de 80%, în valoare de 40.000 de lei (pentru cursuri, chirii, achitarea unui avans pentru achiziţionarea unei locuinţe), a cărui dobândă va fi subvenţionată integral de stat.

Totodată, asigurarea a 75% din cheltuielile cu chiria şi utilităţile suportate de tineri care se relochează la mai mult de 50 de km depărtare de domiciliul stabil în căutarea unui loc de muncă. PSD dorește eliminarea contribuţiei de şomaj, precum şi a contribuţiilor pentru concedii, creanţe salariale şi risc la accidente în cazul tinerilor angajaţi.

PSD propune eliminarea impozitului pe venit pentru tinerii cu salarii medii sub 2.000 de lei pe lună.Programul PSD pentru tineri prevede și eliminarea obligaţiei de achitare a CAS-ului şi CASS-ului pentru tinerii care desfășoară activităţi independente, concomitent cu creșterea salariului minim brut la 1.400 de lei în 2017, urmând ca acesta să crească progresiv la 1.510 lei în 2018, 1.625 lei în 2019 și la 1.750 în 2020. Totodată, va scădea TVA-ul de la 20% la 18%.

În ceea ce privește accesul la locuințe al tinerelor familii, se va acorda o subvenție de 1.600 de lei pe an pentru fiecare copil, parte a unei familii cu venituri de sub 5.000 de lei pe lună. TVA-ul pentru vânzarea/cumpărarea de locuințe va fi eliminat începând cu 1 ianuarie 2018, iar impozitul pentru transferul de proprietăți va fi eliminat pentru sume mai mici de 450.000 lei, iar pentru sumele mai mari de 450.000 lei, acesta ar urma să fie de 3% de la 1 martie 2017:

 ” Îmi doresc ca tinerii să rămână în România. Este necesar să le creăm condițiile și oportunitățile pentru acest lucru. Trebuie să le oferim această șansă! “a scris Corneliu Ştefan pe o pagină de socializare, candidatul Partidului Social Democrat  Dâmboviţa la funcţia de deputat.

Acestea sunt principalele măsuri pe care PSD le va lua pentru tineri nu peste 10 ani, nu peste 3 ani, ci imediat  după 11 decembrie când românii vor decide  dacă  va ajunge la guvernare.

Comandat de PSD Dâmboviţa
Realizat de SC Antena Dâmboviţa Publicistica SRL
Cod mandatar financiar 11160007

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.