Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Primăria Târgovişte, pregătită pentru deszăpezire

Autor:

Data: 17 noiembrie 2016, 12:57

  •  
  •  
  •  

Primăria Târgovişte nu vrea să fie prinsă pe picior greșit de ninsori, așa că  deja comandamentul de iarnă  de la nivelul municipiului Târgovişte s-a mobilizarea pentru iarnă, chiar dacă afară este încă soare. Însoțit de viceprimarii Carmen Holban şi Cosmin Bozieru, city managerul, Liviu Stoica dar și de directorii din cadrul Primăriei cu atribuțiuni în domeniul deszăpezirii, primarul municipiului, Cristian Stan a făcut o vizită  în cadrul căreia a verificat utilajele deținute de Direcția de Salubritate, pentru a fi convins că iarna nu va prinde nepregătite autoritățile locale din Târgoviște.deszapezire-targoviste-1  În curtea Direcției de Salubritate din microraionul 12, au fost  scoase toate utilajele destinate deszăpezirii,pluguri, sărărițe, freze de zăpadă etc. Direcția de Salubritate din municipiul Târgoviște este licențiată să desfășoare activități de deszăpezire:

 „Am venit să inspectăm împreună cu dumneavoastră  pregătirile pentru iarnă  privind activităţile de deszăpezire. Utilajele arată foarte bine în pofida faptului  că ele au fost folosite si iarrna trecută dar au fost întreţinute foarte bine. Suntem pregătiţi pentru activitatea de deszăpezire  la nivelul Direcţiei de Salubritate care este operator licenţiat pentru activitatea de deszăpezire. Avem un număr de 30 de utilaje plus  încă 23 de freze. Acestea sunt utilajele pe care le avem în momentul de faţă . În situaţia în care vom avea o perioadă cu ninsori abundente , noi putem să mai apelăm la încă 42 de utilaje . Nici iarna trecută nu a fost nevoie să apelăm la utilaje  închiriate. În momentul de faţă avem stocuri suficiente şi de sare şi de nisip  şi de clorură de calciu  şi de combustibil, astfel încât să intervenim oricând în mod oportun. Pe lângă utilaje, în acest moment avem 150 de oameni pregătiţi să intervină, de la ECO SAL şi Municipal Construct plus personalul de la Direcţia de Salubritate, în total 300 de oameni. Avem şi un plan de deszăpezire care  prevede foarte clar activităţile ce trebuie  să fie derulate. Avem trei zone în municipiul Târgovişte pe care se acţionează . Avem nominal persoanele care răspunde de deszăpezire , organizarea dispeceratului, astfel, oricând să putem să intervenim. În concluzie, eu spun că suntem pregătiţi şi iarna nu ne va lua prin surprindere. Am încredere în domnul Badea care va coordona activitatea de deszăpezire.   ”, a declarat primarul Cristian Stan

Conducerea Direcției de Salubritate dă asigurări că societatea și salariații acesteia sunt pregătiți să intervină 24 de ore din 24 de ore. Lângă ei vor fi și celelalte două societăți ale primăriei:deszapezire-targoviste ECO SAL Târgoviște și Municipal Construct: „La momentul de faţă avem 200 de metri cubi de nisip, avem 200 de tone de sare, plus clorură de sare rămasă de anul trecut. Avem stocuri suficiente. Avem două numere de telefon la dispecerat , comandamentul s-a instituit pe data de 15 noiembrie, permanenţă, oameni suficienţi ca să intervenim promt pentru a deja carosabilul. ”, a afirmat Dănuţ Badea, directorul Direcției de Salubritate.

Cetăţenii au obligaţia de a-şi curăţa trotuarul din faţa caselor de zăpada

Perioada de iarnă aduce cu ea îndatoriri nu numai pentru conducerea municipiului ci şi pentru  târgovişteni. Cetățenii au datoria să curețe zăpada și gheața de pe trotuarul din fața caselor sau a spaţiilor comerciale:

Ar trebui să cunoaştem cu toţii că acolo unde locuim, avem obligaţia de a curăţa ţurţurii, obligaţie ce revine  proprietarilor prin Asociaţiile de proprietari. Avem obligaţii de curăţarea zăpezii, în faţa spaţiilor comerciale pe care le deţinem. Sunt lucruri la care mai avem de lucru dar una peste alta , noi împreună cu cetăţenii o să o scoatem la capăt. Vom acorda în continuare atenţie sporită unităţilor de învăţământ şi tuturor zonelor foarte aglomerate  pentru a evita orice situaţie neplăcută.”, a mai spus primarul Cristian Stan.

Vom vedea cum se va descurca municipalitatea  atunci când va cădea prima ninsoare.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.