Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

OFICIAL: Vineri, 11 noiembrie 2016, ora 07:00, începe Campania electorală pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie

Autor:

Data: 10 noiembrie 2016, 8:22

  •  
  •  
  •  

Vineri, 11 noiembrie 2016, ora 07:00, va începe oficial campania electoralã pentru alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie. Lucrurile au intrat în linie dreaptă: au fost desemnate locurile de afisaj electoral, stabilitã ordinea pe buletinele de vot a candidaturilor si au fost trimise cãtre tipãrire. Mai  rãmâne de vãzut cine sunt cei care vor reuşi, în cele 30 de zile, sã convingã mai bine electoratul cã meritã sã fie votati.urna-de-vot

Vineri, 11 noiembrie, debuteazã oficial campania electoralã, care se va desfãsura oficial panã sambãtã, 10 decembrie, ora 07:00. Candidatii, au fost destul de activi in localitãtile din judet, de vineri, lupta politicã se va intensifica. Dupã depunerea candidaturilor, la nivelul judetului Dâmboviţa au intrat in lupta pentru unul din cele 7 locuri de deputat si cele 3 de senator, pentru mandatul 2016 – 2020, nu mai putin de 11  formatiuni politice, la care se adaugã si, pentru Camera Deputatilor,  formatiunile apartinand minoritãtilor nationale. Au intrat in luptã PSD, PNL, ALDE, PMP, UDMR, ANR, PRU, PER, PSR, PRM şi PUSR.

Marti, 8 noiembrie, s-a tras la sorti ordinea în care se tipãresc listele de candidati pe buletinele de vot. Primii vor fi reprezentantii partidelor parlamentare, în ordinea PNL,ALDE, UDMR,PSD. Urmeazã apoi partidele şi formatiunile politice neparlamentare, ordinea, in urma tragerii la sorti, a pozitiilor 5 – 11 de pe buletinul de vot fiind: PER, ANR , PSR, PRU,PRM, PUSR, PMP.  În sfarsit, pe buletinul de vot pentru Camera Deputatilor urmeazã 16 organizatii ale cetãtenilor apartinand minoritãtilor nationale.

Conform dispoziţiilor legale în vigoare pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din 11 decembrie, afişajul electoral se poate face panouri special amenajate. Diferenţa faţă de alegerile locale din 5 iunie 2016 este aceea că de această dată este interzis afişajul în scopuri electorale în alte locuri decât pe panourile speciale, inclusiv pe imobile proprietate privată, chiar şi dacă există acordul proprietarului.

Primarii au obligaţia să asigure cel puţin un panou pentru afişaj electoral în fiecare sat component al unei comune, iar primarul împreună cu poliţia locală are obligaţia a de a asigura integritatea materialelor electorale afişate.  Un afiş electoral nu poate depăşi dimensiunile de 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură. Pe un panou electoral fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţiei a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent poate aplica numai două afişe electorale.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.