Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Teatrul Tony Bulandra: La miezul nopții, Premiera „Salonul nr. 6”

Autor:

Data: 9 noiembrie 2016, 16:09

  •  
  •  
  •  

Vineri, 18 noiembrie 2016, de la ora 00:00 (24:00), în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, va avea loc premiera – experiment a spectacolului „Salonul nr. 6”, după A.P. Cehov, în regia lui Dumitru Acriș.
Această inițiativă unică este justificată de personajele lui Cehov din această nuvelă și de ideea de graniță, de punct de trecere dintre ceea ce este considerat ca fiind bine sau rău. Ora 24:00 sau 00:00 reprezintă sfârșitul unei zile și începutul alteia. Într-o singură fracțiune de secundă, când ceasul bate miezul nopții, se întâlnesc trecutul, prezentul și viitorul, așa cum în mintea unei persoane considerată nebună (normală) are aceste trei dimensiuni temporale mereu prezente, în același timp, în mintea sa. Ele se amestecă, fără ca pacientul (omul) să le poată tria. Un alt motiv pentru care s-a ales această oră de reprezentație este faptul că toate durerile se amplifică noaptea: fie ele fizice, fie sufletești.

Spectacolul de la miezul nopții                                                            Premieră – experiment

Salonul nr. 6

după A.P. Cehov

Traducerea: Cristian Tătaru

Dramatizarea: Dumitru Acriș

Regia: Dumitru Acriș (Moscova)

Scenografia: Liliya Khismatullina (Moscova)

Cum putem diferenția un om nebun de un om normal? După felul cum se raportează la realitate. Care realitate? Ea este a fiecăruia, noi ne-o creăm. E asemenea unui joc cu câteva reguli și nesfârșite posibilități. De aceea, de cele mai multe ori, mintea ne joacă feste. Se pierde în noianul de idei, dezvoltă obsesii, frici… înnebunește, ca un semn de revoltă în fața existenței, care încearcă să se explice pe ea însăși, iar și iar. Ne-bunul pentru această lume își creează alta. Mai mică, cu stereotipii, dar în ea se simte în siguranță. Ce se întâmplă însă cu sufletul? Îl vezi reflectat în privirea mare și fixă, îl vezi cât de dor îi este de împlinirea unui ideal, un ideal numai de el știut, pe care simte că nu are cum să-l împărtășească lumii. În esență este același ideal fără de care noi, „oamenii normali”, ne-am adaptat să trăim: iubirea. Mai goi, mai singuri, mai nesimțitori, dar trăim. Salonul nr. 6, după A.P. Cehov, în regia lui Dumitru Acriș este un „afront” adus renunțărilor la vis.tetrul tony bulandra

Dumitru Acriș este actor și regizor, născut la Chișinău, unde a absolvit Actorie. După 12 ani de teatru, începând cu anul 2012 se retrage la Moscova unde studiază regie de teatru/dramă la Universitatea de Artă Teatrală GHITIS din Moscova – clasa profesorului Leonid Heifeț. Spectacolul Furtuna, regizat de el la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, a fost selecționat să participe anul acesta la prima ediție a Festivalului de Teatru Experimental „Bomb” din Seul, Coreea de Sud. Chiar înainte de a reveni la Târgoviște, Dumitru Acriș  a jucat, în limba rusă, one-man show-ul „Hitler in love”, spectacol al Teatrului Tony Bulandra, la International Theatre Festival of Monodrama Performances „SOLO” de la Moscova. În urma reprezentației, spectacolul a fost nominalizat printre primele spectacole din Capitala Federației Ruse și se va juca în stagiune permanentă la Theatre Center „Na Strastnom”.

DISTRIBUȚIA

Andrei EfimoviciLiviu Cheloiu

HobotovMircea Silaghi

AsistentaLavinia Pele

FecluskaCristina Dumitra

Mihail AverianoviciVlad Jipa

NikitaIonuț Achivoaie

 

Salonul nr. 6:

 

Ivan DmitriciBogdan Farcaș

MoiseikaSebastian Bălășoiu

Un bolnavRadu Câmpean

Alt bolnavAlexandru Năstase

Alt bolnavȘtefan Ștefănescu

 

 

Durata: 2h (fără pauză)

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.