bestkids.ro%20

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Primăria Fieni  are nevoie de  de 201.000 de lei pentru plata asistenţilor şi însoţitorilor persoanelor cu handicap

Autor:

Data: 8 noiembrie 2016, 21:09

  •  
  •  
  •  

Multe primării  din judeţul Dâmboviţa au început să se confrunte cu probleme financiare. Primăria Fieni  are nevoie de  de 201.000 de lei pentru plata asistenţilor şi însoţitorilor persoanelor cu handicap. Dacă la unele dintre acestea, în luna octombrie, s-au dat ultimele salarii din banii pe care administraţiile locale i-au avut pentru anul în curs, la altele deja se înregistrează restanţe de câte două-trei luni la plata  salariilor , asistenţilor personali şi ai însoţitorilor persoanelor cu handicap. Cele mai multe primării din Dâmboviţa au rămas fără bani pentru plata asistenţilor şi însoţitorilor persoanelor cu handicap. În mai multe localităţi s-au epuizat şi fondurile de salarii pentru angajaţii din administraţie. Edilii locali au solicitat bani şi pentru cheltuieli de capital  dar şi pentru închiderea proiectelor cu finanţare prin AFIR şi mai speră ca rectificarea bugetară  din 9.11.2016, ce va fi făcută de Guvernul Cioloş să le rezolve problemele financiare. PRIMAR FIENIPreşedintele CJ, Adrian Ţuţuianua spus că este prima dată când Guvernul nu a cerut niciun fel de date Consiliului Judeţean, legat de nevoile  pe care le au comunităţile locale şi că situaţia este  disperată în anumite localităţi: „O problemă deosebită care nu frământă prea mult clasa politică din Dâmboviţa, despre care nu se discută, este faptul că Guvernul Cioloş  a avut o primă rectificare de buget  cu zero bani pentru consiliile locale şi CJ, urmează măine, 9.11.2016, o rectificare de buget şi vă precizez de la început  că nu ştiu ce anume se va rectifica  şi ce bani se vor da. Este prima dată când Guvernul nu a cerut niciun fel de date Consiliului Judeţean, legat de nevoile  pe care le au comunităţile locale şi că suntem într-o situaţie disperată în anumite localităţi. În sensul că unii nu au bani pentu salarii, o luă, două, trei sau patru luni de zile, alţii nu au bani pentru plata ajutoarelor sociale  de 3-4 luni de zile. Majoritatea primăriilor sunt fără resure pentru plata persoanelor cu handicap, sunt primării care nu au posibilitatea să-şi finanţeze proiectele cu bani europen, prin AFIR, este vorba despre Malu cu Flori, Pietrari,Bărbuleţu şi Cornăţelu şi sunt diverse primării care au diverse cheltuieli de capital de făcut sau făcute  şi care nu au niciun fel de soluţii  pentru rezolvarea acestor probleme.

UAT Fieni are  nevoie de 201.000 de lei pentru plata drepturilor asistenţilor persoanelor cu handicap

UAT Crângurile-123.000 de lei pentru plata drepturilor asistenţilor persoanelor cu handicap şi 593.000 de lei-cheltuieli  de capital

UAT Bilciureşti-53.000 de lei pentru plata drepturilor asistenţilor persoanelor cu handicap şi 50.000 de lei-cheltuieli  de capital.

Indiferent câte solicitări primesc, eu nu am nicio soluţie să-i ajut. Repet, este pentru prima dată când nu ni s-a cerut niciun fel de date, legat de nevoile  pe care le au comunităţile locale  ”, a  afirmat Adrian Ţuţuianu.

Guvernul Cioloş face o rectificare de buget pe data de 9.11.2016.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.