Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Comuna Cândeşti, gazda Festivalului Toamnei „Rodica Bujor”

Autor:

Data: 8 noiembrie 2016, 19:30

  •  
  •  
  •  

Ziua de 8 noiembrie a calendarului ortodox  ce este închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, a avut dublă semnificaţie pentru locuitorii comunei dâmboviţene Cândeşti, şi a fost prilej de mare sărbătoare. Căminul Cultural din satul Dragodăneşti a fost gazda  Festivalului Toamnei „Rodica Bujor”. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, împreună cu Primăria comunei  Cândeşti. Invitaţii au fost primiţi   cu tradiţionalul colac şi sarea. Festivalul este dedicat memoriei marii artiste Rodica Bujor, născută pe meleaguri dâmboviţene. Primarul comunei, Georgeta Popa şi preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu  au vorbit în deschiderea evenimentului : „Găzduim astăzi, un festival important, organizat la iniţiativa domnului preşedinte al CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu şi îi mulţumesc pe această cale ”, a declarat primarul Georgeta Popa.festivalul-rodica-bijor-candesti

Festivalul Rodica Bujor a fost promovat, iniţiat, tot de aici de pe Valea Dâmboviţei…Rodica Bujor a fost promovată, foarte mult apreciată de marele compozitor George Enescu. A fost printre primele voci autetentice care s-a auzit la radio. Intenţia mea este ca acest festival să se dezvolte în anii următori”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Au mai fost prezenţi la eveniment: senatorul Titus Corlăţean,viceprimarul municipiului Târgovişte, Carmen Holban, consilierul municipal Oana Vlăducă şi managerul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Ionuţ Lăscaie.

Această manifestare are ca obiective promovarea cântecului popular autentic, valorificarea repertoriului folcloric dâmboviţean şi naţional, a portului popular românesc şi introducerea lor în circuitul valorilor spirituale româneşti.În acompaniamentul Orchestrei Chindia  au urcat pe scenă tinere talente dar şi invitaţi speciali: Steliana Sima, Florin Vasilică şi Grupul „Teleormanul”.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.