Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Comuna Corbii Mari va beneficia de un proiect cu finanţare prin POCU, implementat de CJ Dâmboviţa

Autor:

Data: 8 noiembrie 2016, 15:26

  •  
  •  
  •  

Comuna Corbii Mari  este una dintre localităţile dâmboviţene unde se va implementa un proiect ”Integrare prin Educaţie  şi ocupare în judeţul Dâmboviţa”, cu finanţare prin Programul Operaţional Capital Uman. Consiliul Judeţean Dâmboviţa  este cel a întocmit şi depus acest proiect în parteneriat cu o asociatie din Bucureşti.  În acest proiect sunt implicate  şi unitatea administrativ-teritorială, comuna Corbii Mari, Şcoala Gimnazială Corbii Mari, Şcoala Gimnazială Grozăveşti, Valoarea totală a proiectului este 22.085.007 lei. CJ  Dâmboviţa va contribui  cu suma de 6.368.997,00 lei (inclusiv TVA), din care 110.100 lei reprezintă cofinanţarea de 2% din valoarea eligibilă.

primaria-corbii-mari Obiectivul proiectului urmăreşte reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome, prin implementarea de măsuri integrate la nivelul comunei Corbii Mari pentru 560 de persoane.Activităţile proiectului rezidă în sprijin pentru creşterea accesului şi participării la educaţie: învăţământ primar şi secundar, inclusiv a doua şansă şi reducerea părăsirii timpurii a şcolii prin acordarea unor pachete integrate, sprijin pentru accesul şi/sau menţinerea pe piaţa muncii, participarea la programe de ucenicie la locul de muncă, susţinerea antreprenoriatului în cadrul comunităţii.

Primul proiect depus este”Integrare prin Educaţie  şi ocupare în judeţul Dâmboviţa”, cu localizare în localitatea Corbii Mari. Valoarea totală a proiectului este 22.085.007 lei  din care CJ Dâmboviţa  alocă suma de 6.368.997 lei, cu precizarea că sunt cheltuieli eligibile. Numărul persoanelor care va fi cuprins în proiec este de 560. Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea accesului la educaţie pentru 200 de persoane din care  130 de copii şi 70 de persoane care au abandonat şcoala. Două centre educaţionale înfiinţate şi dotate, două tabere de vară pentru copii, 200 de persoane participante de activităţi de dezvoltare personală, 40 de părinţi consiliaţi şi realizarea unei platform educaţionale online. Proiectul a fost depus pe data de 15 septembrie 2016

Durata de implementare a proiectului este de 36 luni de la data semnării contractului de finanţare.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.