Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. CJ Dâmboviţa: 41 de lucrări  corectate  din cele 74, note între 7,65 şi 9,77 în cadrul  concursului pentru expert achiziții publice

Autor:

Data: 8 noiembrie 2016, 13:07

  •  
  •  
  •  

84 de salariaţi din aparatul de specialitate al CJ Dâmboviţa şi instituţiile publice subordonate, respectiv funcţionari publici şi personal contractual, salariaţi cu atribuţii directe sau indirecte în domeniul achiziţiilor publice, persoane cu funcţii de conducere şi de execuţie,  au urmat în cursul lunii octombrie  cursuri de pregătire  pentru dobândirea competenţelor de expert în achiziţii publice. Cursurile s-au desfăşurat la sediul CJ Dâmboviţa. La sfărşitul lunii octombrie,  74 de salariaţi din cei 84 au susţinut  un examen care este decisiv pentru continuarea activităţii lor în cadrul forului administrativ judeţean. Pe data de 8 noiembrie şi ceilalţi 10 salariaţi care au absenat de la examen au susţinut examenul. Până  să înceapă cursurile, preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a stabilit ca „targhet” minim de performanţă nota 7 şi cine nu va lua nota minimă la acest examen își va pierde postul.

tutuianu-adrian

Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă  susţinută la sediul CJ Dâmboviţa, marţi, 8 noiembrie şi câteva date parţiale. Până la momentul de faţă au fost corectate un număr de 41 de lucrări  din cele 74 , notele fiind între 7,65 şi 9,77.

Mai mult, şeful judeţului a spus că  săptămâna trecută  a emis o dispoziţie potrivit căreia  angajaţii din domeniul achiziţii publice, care în termen de 10 zile  nu promovează documentaţiile în sistemul  de achiziţii publice, vor pleca din Consiliul Judeţean.

: „O dezbatere intensă a generat decizia mea de a trimite  la cursuri şi de a evalua pe cei care lucrează în sectorul de achiziţii publice. Vă precizez următoarele:

La curs au participat 84 de  salariaţi  din cadrul aparatului de specialitate al  CJ Dâmboviţa şi al instituţiilor subordonate, funcţionari publici şi personal contractual, salariaţi cu atribuţii directe sau indirecte în domeniul achiziţiilor publice, persoane cu funcţii de conducere si de execuţie.

Din cei 84 de salariaţi, 31 au atribuţii directe  în domeniul achiziţiilor publice , 53 de salariaţi au funcţii de directori , contabili şefi, manageri  de proiecte, jurişti , auditori sau personal tehnic.

În data de 31.10.2016, au susţinut examenul un număr de 74 de  persoane, 10 persoane au absentat  cu motivaţii concediu de odihnă şi concediu medical, acestia urmând să susţină examenul în cursul zile de  astăzi, 8.11.2016. Deci, nu scapă nimeni de acest examen, indiferent de cât se agită unii sau nu. 

La momentul acesta au fost corectate un număr de 41 de lucrări  din care 13 pentru avansaţi  adică cei din zona de achiziţii publice  şi 28 pentru ceilalţi, notele fiind între 7,65 şi 9,77

La momentul acesta  putem constata  din activitatea noastră că atunci când oamenii au frica de sancţiune se apucă de muncă.

Vă mai fac o precizare ca să-l informez pe domnul de la Buzău, săptămâna trecută am emis o dispoziţie , fiindcă am constatat că 16 proceduri de achiziţie  publică erau nerezolvate  din luna iunie, iulie sau august a  anului acesta, un blocaj total  la nivelul CJ, şi am stabilit:

Cei care în termen de 10 zile  nu promovează documentaţiile în sistemul  de achiziţii publice sau acele documentaţii  care au fost respinse pe motive ce ţin de  calitatea lor , sunt necorespunzătoare, vor pleca din Consiliul Judeţean.

Vreau să vă spun că rezultatele sunt excelente în primele trei zile. Ceea ce nu au făcut în ultimele patru luni  a fost postat pe SEAP şi mă ţin de cuvânt până la capăt.”, a afirmat Adrian Ţuţuianu

Şi managerii de proiect trimişi la cursuri de pregătire

La începutul săptămânii au început cursuri de pregătire şi pentru managerii de proiect  prin ADR Sud Muntenia. La final managerii vor susţine un examen. Se merge tot pe principiul cine nu promovează examenul , pleacă acasă  : Vă precizez că ieri, 7.11.2016. am început cursuri şi pentru managerii de proiect  şi pe achiziţii publice din nou,  prin ADR Sud Muntenia. Sunt cursuri pentru care noi nu plătim nimic , sunt în cadrul programului pe care ADR Sud Muntenia  în are. Sunt cursuri de 3-4 zile care se vor încheia tot cu  examen, fiindcă nu mai vreau să girez   prin semnătura mea acte administrative , proceduri care nu sunt în regulă. Cele mai multe corecţii pe care le-a luat CJ de-a lungul vremii sunt generate de proasta gestiune a achiziţiilor publice. ”, a mai spus preşedinteleCJ, Adrian Ţuţuianu

Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu  a spus că cele mai multe corecţii financiare s-au luat din cauza nivelului slab de pregătire a funcționarilor publici în domeniul achiziţiilor publice.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.