Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Senatorul PSD, Leonardo Badea: Nu Parlamentul  a ales momentul pentru a discuta Legea de adoptare a OUG 20/2016 

Autor:

Data: 7 noiembrie 2016, 13:55

  •  
  •  
  •  

Senatorul PSD, Leonardo Badea,  candidat pentru Camera Deputaţilor  la alegerile din 11 decembrie 2016 a ieşit într-o conferinţă de presă şi a ţinut să lămurească cum stau lucrurile  privind  adopatarea  raportului la Legea de adoptare a OUG 20/2016 prin care se acordă mai multe majorări salariale în sănătate şi educaţie, adăugând noi categorii de beneficiari: „Vreau să explic foarte clar  acest mecanism pentru că nu Parlamentul a ales acest moment  şi asta pentru că se tot spune că s-a discutat înainte de campania electorală. Nu Parlamentul a ales momentul în care să se discute această lege. Legea a fost publicată în Monotorul Oficial şi a urmat un curs  firesc . Dacă se dădea la începutul anului  sau mai devreme atunci ajungea mai devreme în Parlament. Parlamentarii din Comisa juridică de buget și muncă au dezbătut  această ordonanţă săptămâna trecută  şi au stabilit o serie de amendamente  prin care noi cei de la PSD dorim ca să  aducem aşa cum ne-am propus normalitatea   în sectoare importante  nu numai ale economiei ci ale societăţii , vorbim despre sănătate şi educaţie.  S-au stabilit o serie de amendamente  şi aceste amendamente prevăd  ca cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcției de de bază/salariilor funcției de bază/indemnizațiilor de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna august 2016. Salariile se vor majora efectiv începând cu 1 decembrie 2017.leonardo-badea

S-a stabilit ca sporurile  pentru cadrele medicale  să fie calculate la nivelul  salarial de anul acesta.   Un alt amendament adoptat prevede că, “începând cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de bază ale personalului din învățământ existente în plată la data de 31 decembrie 2016 se majorează în medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educației și aprobate prin Hotărâre de Guvern, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a ordonanțe.

Totodată, angajaților din sistemul de asistență socială li se vor mări salariile în medie cu 15%, potrivit unui alt amendament adoptat.

Pe seama acestor amendamente s-au iscat discuţii total neadecvate”, a declarat senatorul PSD Leonardo Badea.

Senatorul PSD, Leonardo Badea nu a ezitat să-l taxeze şi pe  ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru,   care a calificat aceste măsuri drept „pomeni electorale”.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.