Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Primăria Pucioasa a găsit soluţia pentru problema apei: O  aducţiune de apă de la MHC Water Power-fostul  Elsid Titu la Staţia Pucioasa

Autor:

Data: 4 noiembrie 2016, 13:28

  •  
  •  
  •  

Chiar dacă Guvernul Tehnocrat condus de premierul Dacian Cioloş le-a întors spatele  autorităţilor judeţene şi celor locale de la Pucioasa care au solicitat un sprijin financiar pentru a finaliaza aducţiunea din  zona Gâlma , investiţie realizată pe fonduri de la CNI  ce ar fi pus  capăt problemelor  apei potabile din Pucioasa şi  zonele limitrofe, oficialii judeţeni şi locali nu s-au dat bătuţi şi deja au identificat o altă  sursă de apă net superioară celei din barajul Pucioasa , ba mai mult,  sunt hotărâţi  să întocmească un proiect cu fonduri proprii  pentru a realiza acestă investiţie.

Concret,  autorităţile locale sunt decise să realize  o  aducţiune de apă din zona Berevoieşti până la Staţia Pucioasa, pe o distanţă de 3 km, aducţiune prin care să peria apă de la MHC Water Power-fostul  Elsid Titu şi să o aducă în Staţia de tratare a apei Pucioasa şi după procesul de tratare să fie livrată populaţiei.  adrian-tutuianu

Apa captată  în zona Berevoieşti provine din zona montană , respectiv din acumulările Dobreşti şi Gâlma.Mai simplu, pe întelesul tuturor, această apă provine din acumulările Dobreşti şi Gâlma şi ajunge la Berevoieşti fără să aibă contact cu râul  Ialomiţa, evitand astfel poluarea  generată de cei peste 30.000 de locuitori, situaţi în amonte de barajul Pucioasa.I

nvestiţia este de aproximativ 180.000 de euro. Preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu este dispus să sprijine financiar investiţia Primăriei Pucioasa:

“Vă precizez că deşi am făcut trei demersuri până astăzi la  Guvernul României  pentru un sprijin financiar de circa 2.000.000 de lei, sprijin necesar la finalizarea lucrărilor la conducta de apă  de Răteiu cu o prelungire  până la Pucioasa. Demersurile pe care le-am făcut au rămas fără răspuns. Am avut un prim proiect de hotărâre de Guvern semnat şi de mine şi de prefectul de atunci, Ioan Marinescu, în luna martie 2016, la care nu am primit niciun răspuns. Am reluat demersul în luna iunie  2016 şi am primit recent un răspuns, în care ni se spune  că solicitarea noastră a fost respinsă de către  Ministerul Finanţelor Publice, solicitarea noastră privea alocarea de bani din Fondul de rezervă al Guvernului. Am revenit cu un nou proiect  de hotărâre de Guvern pe data de 31.10.2016, după ce am avut o discuţie cu actualul ministru de Interne, Dragos Tudorache şi secretarul de stat, Raed Arafat. Nu avem încă un răspuns  la această solicitare, probabil că în următoarea lună  vom vedea dacă guvernul acesta este dispus  să sprijine autorităţile locale  în asigurarea stării de sănătate a populaţiei din Pucioasa şi zonele limitrofe, peste 40.000 de consumatori.

Vă mai precizez că domnul primar al oraşului Pucioasa are o abordare constructivă, că a făcut în aceste zile  demersuri şi pregăteşte un proiect  care să ne permită  să preluăm apă  din conductele unei societăţi comerciale private  din zona Fieni, undeva în zona Berevoieşti ar trebui o conduct de trei kilometri  pe care să o realizăm cu suportul financiar al  CL Pucioasa şi CJ Dâmboviţa. M am angajat faţă de domnul primar că voi acorda şi eu un sprijin financiar  pentru realizarea acestui proiect, precizându-vă de la început că apa de acolo  este mai bună decât cea din lac, din punct de vedere  calitativ, este o apă brută dar care necesită  o tratare prin Compania de Apă. ”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Primarul Constantin Ana, viceprimarul Dan Sprinceană şi reprezentanţii Companiei de Apă-scursala  Pucioasa au prelevat probe de apă din sursa respectivă şi în urma analizelor, apa este de o calitate net superioară celei din barajul Pucioasa: “Noi am început demersurile printr-un lucru esenţial. Am luat probe din conducta de apă de la Elsid. S-au făcut verificări şi probe  iar apa este mult mai curată decât cea din baraj, fiind  la limita clasei superioare a apei brute A1 şi nu există termen de comparaţie. Cred că merită să abordăm acest subiect, este o investiţie de maximum 180.000 de euro cu TVA…Noi am avut deja discuţii cu proprietarul respectivei surse de apă, cu mici condiţii a fost de accord cu preluarea apei din sistemul dânsului şi nu văd de ce nu putem realize acest proiect. Eu cred  că este momentul să facem acest efort…  ”, a afimat primarul oraşului Puciosa, Constantin Ana. Primarul Constantin Ana a spus că acest proiect trebuie să se realize, reprezentând o soluţie   atât pe termen scurt şi chiar  rezervă  în momentul în care s-ar realiza investiţia  iniţială cea cu finanţare prin CNI.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.