ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Cea de-a doua seară  a Festivalului „Crizantema de Aur”, ediţia 2016

Autor:

Data: 21 octombrie 2016, 20:02

Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”, ajuns în acest an la cea de-a 49-a ediție şi cel mai iubit festival de romanţe, continuă şi în cea de-a doua seară într-o atmosferă rafinată creată de orchestra „Dor românesc”, dirijată de maestrul Ştefan Cigu, orchestra”Romanţa”,dirijor  Lucian Vlădescu şi prezentatorii Miruna Ionescu și Silviu Biriș,  Alexandra Velniciuc și Octavian Ursulescu.

 Evenimentul este găzduit pentru al treilea an consecutiv de Teatrul „Tony Bulandra”. Regia Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur” este asigurată de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra”.

Pentru prima oară în istoria sa, Festivalul „Crizantema de Aur” se desfăşoară sub Patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Festivalul este organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, în coproducție cu TVR și în parteneriat cu Radio România. crizantema-de-aur-2016

 Nu lipsesc din program,  în cea de-a doua seară, recitalurile extraordinare : „De amorul romanței” – cu Alina Mavrodin și Florin Georgescu; „Romanța ca un Talisman” – cu Alin Oprea și trupa „Talisman”.

Sâmbătă, 22 octombrie 2016, ola 18:00

Partea l:

Gala Laureaţilor Concursului de Interpretare şi a Concursului de Creaţie

Pauză: Eveniment dedicat anivetsătii a 60 de ani de la intrarea României în UNESCO

Partea a II-a:

Recital extraordinar: Recital extraordinar „Podul de Crizanteme Târgoviște-Chișinău”, cu participarea extraordinară a compozitorului Eugen Doga.

Romanțe pe versuri de Mihai Eminescu și Veronica Micle, interpretate de laureați ai Festivalului „Crizantema de Aur” și de artiști consacrați ai scenei lirice românești, alternate cu piese orchestrale celebre din creația compozitorului Eugen Doga;

Partea a lll-a:

Recital extraordinar „Romanțe de aur” cu: Matilda Pascal Cojocărița, Mirela Spînu, Traian Jurchela și Ionuț Fulea;

VEZI CAIETUL DE SALĂ AL FESTIVALULUI

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google