Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa şi DSP Dâmboviţa: Calitatea apei potabile furnizată populaţiei din Staţia de Tratare Pucioasa este potabilă şi  corespunde parametrilor stabiliţi de Legea nr. 458/2002

Autor:

Data: 18 octombrie 2016, 18:00

  •  
  •  
  •  
  •  

„S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A., cu sediul in Targoviste, B-dul. I.C. Bratianu, nr. 50, judetul Dambovita, reprezentata prin Ec. Dumitru Adrian – Director General, Tel. – 0245.614.403; Fax – 0245.611774, in vederea preintampinarii unei informari defectuoase a populatiei, avand in vedere publicatiile cel putin tendentioase ale unui grup de presa din Judetul Dambovita potrivit carora in orasul Pucioasa si in localitatile limitrofe, apa livrata de societatea noastra este neconforma,  fiind tinuta secreta informatia potrivit careia analizele prelevate de Administratia Nationala a Apelor Romane au indicat un nivel ridicat de streptococi fecali in apa din lacul de acumulare Pucioasa, va rugam sa luati act de punctul de vedere al S.C. Compania de Apa Targoviste Dambovita S.A., dupa cum urmeaza:

 In data de 10 octombrie 2016, Administratia Bazinala de Apa Buzau – Ialomita a comunicat societatii noastre faptul ca in urma evaluarii rezultatelor probelor de apa bruta prelevate de catre acestia in luna septembrie 2016 din sursa de suprafata – Barajul de acumulare Pucioasa, s-au constatat depasiri ale parametrilor bacteriologici analizati.compania de apa dambovita

Cu privire la acest aspect, dorim sa mentionam ca in urma procesului de tratare a apei brute preluata din sursa de suprafata, apa potabila distribuita de catre societatea noastra corespunde parametrilor stabiliti de Legea nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile, aceasta fiind conforma din punct de vedere al indicatorilor fizico – chimici si microbiologi analizati. 

In vederea preintampinarii producerii unor evenimente negative, S.C. Compania de Apa Targoviste Dambovita S.A. a instituit un plan de masuri in vederea mentinerii calitatii apei potabile furnizata populatiei din Statia de Tratare Pucioasa, prin care s-a stabilit dublarea frecventei zilnice de monitorizare a parametrilor microbiologici pe treptele de tratare ale Statiei Pucioasa, intensificarea frecventei de spalare zilnica a filtrelor din Statia de Tratare Pucioasa, precum si alte masuri necesare asigurarii nivelului de potabilitate al apei distribuite, conform prevederilor legale in vigoare.

Cu privire la neconformitatea apei brute din sursa de suprafata – Barajul de Acumulare Pucioasa, au fost instiintate autoritatile competente, intucat in baza prevederilor H.G. nr. 100/2002 privind Normele de calitate pe care trebuie sa le indeplineasca apele de suprafata utilizate pentru potabilizare, Autoritatea publica centrala din domeniul apelor si protectiei mediului, autoritatea competenta de gospodarire a apelor si autoritatile sale bazinale, precum si cele administrative locale vor lua toate masurile necesare pentru a se asigura ca apa de suprafata destinata captarilor pentru producerea de apa potabila corespunde din punct de vedere calitativ conform valorilor stabilite.

De asemenea, precizam faptul ca S.C. Compania de Apa Targoviste Dambovita S.A. mentine in continuare masurile de preventie pentru limitarea oricarui risc asupra sanatatii publice fiind intensificata monitorizarea calitatii apei potabile livrate catre populatie, astfel fiind analizate probe de apa potabila prelevate din Statia de Tratare Pucioasa si din mai multe puncte de consum din orasul Pucioasa precum si din localitatile limitrofe.”, se arată într-un comunicat al Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

  „Direcţia de Sănătate Publică Dâmbovita nu efectuează monitorizarea calităţii apei brute, aceasta intrând în atribuţiile altor instituţii şi nu poate mediatiza rezultatele analizelor probelor de apă din raportul de încercare al altei autorităti, în speţă, Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa.Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a informat atât operatorul de apă, cât şi autorităţile administraţiei publice locale cu privire la apariţia unor neconformităţi pe apa brută, urmare a notificării primite de la Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa şi în acelaşi timp a dispus Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa să ia toate măsurile tehnice şi organizatorice, pentru  a preîntâmpina orice risc asupra sănătăţii populaţiei.

                Conform legislaţiei sanitare, instituţia noastră efectuează monitorizarea calităţii apei la ieşirea din staţia de tratare şi la consumatori iar analizele efectuate cu periodicitate, relevă faptul că apa este potabilă, nu prezintă nici un fel de încărcătură microbiană sau depăşiri ale paramertilor fizico-chimici.

                Îi asigurăm cu toată responsabilitatea, că la acest moment, apa este potabilă, poate fi consumată cu încredere şi fără restricţii iar în situaţia apariţiei unui eventual risc pentru sănătate, vom informa corectşi cu promptitudine opinia publică.”, se arată şi în comunicatul remis de DSP Dâmboviţa

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.