Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Avertizare meteorologică-Cod Galben

Autor:

Data: 11 octombrie 2016, 12:00

  •  
  •  
  •  

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis în data de 11.10.2016 o avertizare meteorologică, fenomenele vizate fiind ploi însemnate cantitativ, intensificări susținute ale vântului, și ninsori la munte, după cum urmează:

COD GALBENîn intervalul 11.10.2016 (ora 15.00)-13.10.2016 (ora 10.00),ploi si vant

COD PORTOCALIU – în intervalul 11.10.2016 (ora 18.00)-12.10.2016 (ora 20.00), în zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50…60 l/mp şi pe arii restrânse 80…90 l/mp.

În intervalul menţionat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

 Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55…65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

 Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică, valabilă și pentru județul Dâmbovița, după cum urmează:

COD GALBEN – în intervalul 11.10.2016 ora 18:00 – 13.10.2016 ora 16:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Dâmboviţa (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi (judeţele Dâmboviţa şi Prahova), fenomenele vizate fiind scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

 Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

 În urma acestor atenţionări au fost informate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din zona vizată, pentru a monitoriza cu atenție evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice la nivelul localităţilor.

                                                                                               Biroul de presă al Institutiei Prefectului

11.10.2016

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.