Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. FONDURILE EUROPENE, GURĂ DE OXIGEN PENTRU COMUNA OCNIŢA

Autor:

Data: 23 septembrie 2016, 0:44

  •  
  •  
  •  
  •  

Edilul comunei dâmboviţene Ocniţa, Edurad Barcău, la numai două luni şi jumătate de la preluarea mandatului, deja şi-a stabilit o agendă de lucru bine pusă la punct. Se lucrează la proiecte cu finanţare europeană ce vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea Căminului Cultural Ocniţa, reabilitarea şi modernizarea şcolii precum şi realizarea unei săli de sport la respectiva unitate şcolară.
După cum ştim infrastructura rutieră reprezintă o carte de vizită pentru orice localitate. Şi la acest capitol edilul Eduard Barcă are două proiecte noi.Este vorba despre un proiect ce vizează asfaltarea a 6 km de drumuri comunale şi un alt proiect în cadrul căruia se va realize un pod şi asfaltare pe o porţiune de 1 km.
Apa şi canalul reprezintă un alt capitol prioritar pe agenda edilului comunei Ocniţa. Primarul Eduard Barcă ne-a spus că 90% din suprafaţa localităţii este acoperită cu reţea de apă. Din bugetul propriu, primăria Ocniţa execută o extindere a reţelei de apă în zona Izlaz unde sunt 10 familii şi au solicitat deja şi racordarea la noua reţea.eduard-barcau
Edilul Eduard Barcă ne-a vorbit şi despre realizarea unui proiect de maximă importanţă pentru Ocniţa şi anume cel ce vizează realizarea reţelei de canalizare. Concret această investiţie se va realiza pe Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Primăria Ocniţa face parte din Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) Apă şi totodată aaprobat hotărârea prin care contribuie şi la majorarea capitalului social al Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa. Valoarea investiţie privind realizarea reţelei de canalizare la Ocniţa se ridică undeva la suma de 3 milioane de euro.
Noul primar al comunei dâmboviţene Ocniţa, Eduard Barcău îşi dă tot interesul să găsească soluţii pentru a valorifica şi zăcămintele de sare de care dispune localitatea. Momental, edilul s-a gândit să demareze un proiect cu finanţare din bugetul local pentru amenajarea acestor izvoare de apă sărată astfel încât accesul populaţie la aceste izvoare să fie accesibil.

Gospodărirea comunală este un capitol pe care edilul Eduard Barcă pune mare accent. Deja au fost montate coşuri de gunoi prin comună, camere de supraveghere şi se amenajează staţiile de autobuze. Pe stația de autobuze din comuna Ocniţa sunt reflectate diverse picturi realizate de un tânăr talentat, cetăţean al localităţii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.