JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Răvășitul Oilor la Runcu a ajuns la cea de-a XXV-a ediție

Autor:

Data: 18 septembrie 2016, 22:30

La Runcu,în acest sfârşit de săptămână a avut loc cea de- a XXV- a ediție a sărbătorii Răvășitul Oilor, în Vârf “la In”. Potrivit tradiţiei, răvăşitul oilor reprezintă sfârşitul anului pastoral. An de an în comuna dâmboviţeană Runcu, ciobanii se întâlnesc în a treia săptămână din septembrie la Răvăşitul Oilor. Evenimentul adună zeci de ciobani din zonă şi din judeţele învecinate precum şi mii de vizitatori. După o vară petrecută pe pajiştile din Masivul dâmboviţean Bucegi, oile din Runcu s-au întors acasă, în staule. E momentul în care ciobanii îşi primesc plata în bani şi produse de la stăpânii animalelor. Oieritul a devenit o meserie pe cale de dispariţie.Cu toate problemele ciobanilor, nu au lipsit brânza de burduf şi pastrama iar bulzul a fost favoritul clienţilor.Edilul localităţii, Gheorghe Brebean a ţinut să le transmită rucenilor un mesaj dar totodată şi-a prezentat şi un scurt bilanţ al activităţii. Nu au lipsit nici oficialii de la judeţ precum şi politicienii judeţeni dar şi cei de la centru. ravasitul-oilor-la-runcuPreşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a ţinut să sublinieze că localitatea Runcu reprezintă o emblemă pentru judeţul Dâmboviţa. Nu au lipsit nici momentele artistice.
O atracție pentru cei care au participat la sărbătoare a fost bulzul pe care ciobanii îl pregătesc după rețete tradiționale.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google