Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DSP Dâmboviţa a demarat  anchetă în cazul copiilor intoxicaţi de la Moreni

Autor:

Data: 16 septembrie 2016, 12:23

Referitor la episodul epidemiologic aparut in localitatea Moreni, facem urmatoarele precizari:

In data de 15.09.2016 DSP Dambovita a fost anuntata de catre medicul de colectivitate scolara, ca 4 elevi ai clasei 0C si 1 elev al clasei a-VII-a din Scoala nr.4 Moreni,au prezentat dureri abdominal si varsaturi, in data de14.09.2016, in timpul orelor de curs. S-a luat legatura cu Spitalul Municipal Moreni, care a confirmat prezentarea celor 5 copii la Camera de garda- pediatrie a spitalului. Diagnosticul de internare a fost SINDROM DE DESHIDRATARE PRIN VARSATURI.Copiii au fost supusi tratamentului de rehidratare. Dupa tratament, 3 dintre ei au fost externati, starea lor fiind buna, doar 2 au ramas internati.dsp

In cursul zilei de 15.09.2016 s-au mai prezentat la Camera de garda a Spitalului Moreni, inca 3 elevi ai Scolii nr.4, 1 elev al Scolii nr.3 si 2 prescolari de la GradinitaRita”. Simptomatologia acestora a constat in dureri abdominal si varsaturi.Unul singur a prezentat febra 38.2 grade Celsius si scaun modificat.S-au recoltat probe biologice al caror rezultat a fost negatev pentru Rotavirus, pentru alte bacteria patogene coprocultura fiind in lucru la acest moment.

Imediat ce a fost notificata, D.S.P. Dambovita a demarat ancheta epidemiologica preliminara.In momentul prezentarii celor doua echipe, la spital mai erau internati 6 copii.Starea de sanatate a acestora era buna. S-au recoltat probe de apa de la unitatile de invatamantsi de la locuintele copiilor.

Astazi,16.09.2016, la Camera de garda a Spitalului Municipal Moreni, s-au prezentat alti2 elevi aiScolii nr.1.

In acest moment, printr-o echipamixta D.S.P. –D.S.V.S.A.Dambovita, se continua ancheta epidemiologica,se fac controale igienico-sanitare in unitatile de invatamant in care au fost inregistrate cazurile de imbolnavir esi se preleveaza probe din produsele care fac parte din Programul Guvernamental“ Lapte-Corn”.

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,                                                  PURTATOR DE CUVANT,

   Dr. Sorin STOICA                                                               Cons. Marinela POPA

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google