JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DSP Dâmboviţa a demarat  anchetă în cazul copiilor intoxicaţi de la Moreni

Autor:

Data: 16 septembrie 2016, 12:23

Referitor la episodul epidemiologic aparut in localitatea Moreni, facem urmatoarele precizari:

In data de 15.09.2016 DSP Dambovita a fost anuntata de catre medicul de colectivitate scolara, ca 4 elevi ai clasei 0C si 1 elev al clasei a-VII-a din Scoala nr.4 Moreni,au prezentat dureri abdominal si varsaturi, in data de14.09.2016, in timpul orelor de curs. S-a luat legatura cu Spitalul Municipal Moreni, care a confirmat prezentarea celor 5 copii la Camera de garda- pediatrie a spitalului. Diagnosticul de internare a fost SINDROM DE DESHIDRATARE PRIN VARSATURI.Copiii au fost supusi tratamentului de rehidratare. Dupa tratament, 3 dintre ei au fost externati, starea lor fiind buna, doar 2 au ramas internati.dsp

In cursul zilei de 15.09.2016 s-au mai prezentat la Camera de garda a Spitalului Moreni, inca 3 elevi ai Scolii nr.4, 1 elev al Scolii nr.3 si 2 prescolari de la GradinitaRita”. Simptomatologia acestora a constat in dureri abdominal si varsaturi.Unul singur a prezentat febra 38.2 grade Celsius si scaun modificat.S-au recoltat probe biologice al caror rezultat a fost negatev pentru Rotavirus, pentru alte bacteria patogene coprocultura fiind in lucru la acest moment.

Imediat ce a fost notificata, D.S.P. Dambovita a demarat ancheta epidemiologica preliminara.In momentul prezentarii celor doua echipe, la spital mai erau internati 6 copii.Starea de sanatate a acestora era buna. S-au recoltat probe de apa de la unitatile de invatamantsi de la locuintele copiilor.

Astazi,16.09.2016, la Camera de garda a Spitalului Municipal Moreni, s-au prezentat alti2 elevi aiScolii nr.1.

In acest moment, printr-o echipamixta D.S.P. –D.S.V.S.A.Dambovita, se continua ancheta epidemiologica,se fac controale igienico-sanitare in unitatile de invatamant in care au fost inregistrate cazurile de imbolnavir esi se preleveaza probe din produsele care fac parte din Programul Guvernamental“ Lapte-Corn”.

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,                                                  PURTATOR DE CUVANT,

   Dr. Sorin STOICA                                                               Cons. Marinela POPA

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google