Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Târgovişte: Dezbatere regională cu tema “Sprijin pentru autorităţile contractante în aplicarea noii legislaţii în domeniul achiziţiilor publice”

Autor:

Data: 15 septembrie 2016, 15:58

  •  
  •  
  •  
  •  

Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), în colaborare cu Instituţia Prefectului Judeţului Dâmboviţa ,  a  organizat reuniunea regională cu tema “Sprijin pentru autorităţile contractante în aplicarea noii legislaţii în domeniul achiziţiilor publice”.

Reuniunea a avut  loc la Casa Tineretului din Târgovişte  şi a fost dedicată reprezentanţilor din regiunea Sud  Muntenia, mai exact personalului de la nivelul autorităţilor contractant,  care răspunde de derularea procedurilor de achiziţii publice. La întâlnire au participat din partea ANAP domnul preşedinte Bogdan Puşcaş, directorul general ANAP, Domnic Dumitru,subprefectul judeţului Dâmboviţa şi vicepreşedintele CJ, Corneliu Ştefan şi  reprezentanţii administraţiei publice locale pentru judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman.seap

Principala temă abordată în cadrul reuniunii  a fost identificarea dificultăţilor întâmpinate de autorităţile contractante în aplicarea noii legislaţii în domeniul achiziţiilor publice:

Eu personal am avut un punct de vedere faţă de legea Achiziţiilor publice şi drept urmare consider benefică această întâlnire. Cred că după această întâlnire să plecăm lămuriţi. ”, a declarat vicepreşedintele CJ, Corneliu Ştefan.

Trebuie să ştiţi că noi toţi, deopotrivă, gestionăm aproximativ  15 miliarde de euro în România, cam aceasta este piaţa achiziţiilor publice în România. Primul mesaj pe care vreau să vi-l dau este că  noutăţile legislative sunt conduse în direcţia în care dumneavoastră vreţi  să cheltuiţi banii publici, cu aceiaşi rigoare cu care dumneavoastră vă cheltuiţi banii personali…Noutăţile legislative  merg în direcţia în care vom migra către mediul online toate procedurile de achiziţie publică. Până în 2018, absolut toate procedurile  de achiziţie publică  şi absolut toate cumpărările  se vor desfăşura în mediul online.   ” a afirmat  preşedintele ANAP,  Bogdan Puşcaş.

Primarul comunei dâmboviţene Niculeşti a fost foarte tranşant şi l-a întrebat pe domnul  preşedinteANAP,  Bogdan Puşcaş, cum procedează în situaţia în care, în momentul de faţă îl sună de la primărie şi îi spune că s-au stricat doi robineţi  şi s-a terminat hârtia igenică, merge pe SEAP sau cumpără cu bon fiscal? Răspunsul a fost unul  în concordanţă cu noutăţile legislative.

Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice a organizat astfel de întâlniri în majoritatea regiunilor din ţară

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.