JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Zilele Cetății Târgoviște: Târgul meșterilor populari, 8-11 septembrie 2016, în Parcul Mitropoliei

Autor:

Data: 5 septembrie 2016, 16:13

Meşteşugurile tradiţionale reprezintă, în zilele noastre, în ciuda tendinței de îndepărtare de lumea satului, o atracţie şi un interes în acelaşi timp.

Tradiționalul deja Târg al meșterilor populari, organizat anual de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, cu ocazia Zilelor Cetății Târgoviște, s-a bucurat de succes de-a lungul timpului, prin readucerea în atenția publicului larg a valorilor tradiționale românești, a produselor autentice și a secretelor românului obișnuit să trăiască în mijlocul naturii.targul mesterilor 2016
Acestea sunt doar câteva argumente care stau la baza continuării unui eveniment devenit simbol atât pentru Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, cât și pentru municipiul Târgoviște, dar, în egală măsură, și pentru județ, un eveniment ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediție și care se va desfășura în perioada 8-11 septembrie 2016. Deschiderea târgului va avea loc joi, 8 septembrie, la ora 17:30, în Parcul Mitropoliei.
Cele patru zile ale evenimentului vor cuprinde o serie de activități: târgul propriu-zis, în care vor fi prezenți meșteri populari din diferite zone etnografice ale țării; spectacolul folcloric la care vor participa formații și interpreți din județul Dâmbovița, dar și invitați de seamă ai folclorului național și un moment festiv, în care să fie decernate diplome și distincții.
Astfel, vor fi recompensați cu diplome toți meșterii prezenți la această ediție a Târgului Meșterilor Populari, unii dintre ei participând chiar de la prima ediție. De asemenea, se va acorda un premiu special maestrului coregraf Gheroghe Văduva, cu o carieră de peste 60 de ani în slujba jocului popular românesc.
Evenimentul este structurat astfel încât în ziua de 8 septembrie, de la ora 20.00, va avea loc un spectacol la care vor participa reprezentanţi ai folclorului românesc, alături de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.
Ziua de 10 septembrie le va fi dedicată formațiilor artistice ale căminelor culturale din județul Dâmbovița. Astfel, de la ora 16:00, pe scena montată în Parcul Mitropoliei din Municipiul Târgoviște vor susține momente artistice următoarele ansambluri: „Bosilce” – comunitatea bulgară din Târgoviște, coordonat de Dan Şetreanu, „Flori dâmbovițene” – coordonat de Maria Tufeanu, „Ciuleandra” – coordonat de maestrul coregraf Gheorghe Vaduva, „Păstrătorii de tradiții” – Șotânga, condus de Marcela Preda, „Ghiocelul” – condus de Vasile Trandafirescu, Ansamblul Folcloric „Rodica Bujor” – condus de Daniela Ion și „Codrulețul” – condus de Mimi Grigore.
Nici Orchestra Simfonică „Muntenia” nu va lipsi de la manifestările prilejuite de Zilele Cetății Târgoviște. Astfel, sâmbătă, 10 septembrie, începând cu ora 21.00, orchestra Centrului Județean de Cultură Dâmbovița va urca pe scena spectacolului Târgoviște 620 – Mesaje din trecut, alături de Teatrul Tony Bulandra și Lupii Albi, ce se va desfășura în Parcul Chindia din Târgoviște. De asemenea, Orchestra Simfonică „Muntenia” va susține un moment muzical în cadrul Concertului extraordinar „In Memoriam Laura Stoica- 10 ani…spre rai”, care va avea loc pe scena montată în Parcul Chindia din Târgoviște, duminică 11 septembrie, de la ora 20:30.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google